in

Velünk ébredő természet

120418foto

120418fotoFotópályázat keretében kérdezték meg a Vajda Péter Intézmény Nyilvános Könyvtár munkatársai a 10-18 éves korosztályt, hogyan látják az ébredő természetet. A kiírás szerint a téma a város falai között ébredező természet egyedi látásmódú kreatív ábrázolása volt a fotográfia eszközeivel. Talán az idő rövidsége miatt kerülte el a fiatalok figyelmét a pályázat, de első alkalomra hét pályamű érkezett. A kis szám ellenére a képek között akadtak figyelemre méltó fotók is.

A fotográfia eszközei ma igazán tágan értelmezhetők. Ma már mindenkinek van a zsebében egy fotográfiai eszköz, a telefonja. A képek között is volt olyan, amit ezzel készítettek, de meg nem lehetett mondani, melyik az.

A négytagú zsűri három szempont szerint, ötlet, kompozíció, kivitelezés alapján értékelt. Ennek alapján a Neczpál Kaludia “Ébredő állatvilág” képe bizonyult a legjobbnak. Őt Kanti Dorottya és Frcska Nóra képe követte, de a mezőny igen szoros volt. A képek megtekinthetők a Városi Könyvtárban, ahol a szervezők már törik a fejüket a következő fotópályázat témáján, és ahol a fényképezés iránt érdeklődők egy hamarosan induló fotószakkör keretében vehetnek lendületet.

Vélemény, hozzászólás?

A Polgármester kérése a szarvasiakhoz a vasúti járatok megszűnésével kapcsolatban

120419termek

Szarvasi termék