in

Győzött a CSAPAT!

120419kezi

120419keziVasárnap délután a Jászberény otthonába látogatott a Szarvasi NKK . A sereghajtó nagyon készült  a Szarvas ellen, hiszen ősszel döntetlen eredménnyel zárult a csata, így joggal reménykedhettek a hazaiak a pontszerzésben. Tudták ezt a szarvasi lányok is, így hatalmas lendülettel kezdték meg a találkozót / 0-2/. A hőfokot jellemezte, hogy a hazai csapat a 2. percben hétméterest hibázott, kapura lövéseiket rendre sikerült hárítani.  A lányok az előny tudatában kapkodni kezdtek , a hazaiak ezt kis is használták. Állandósult a két gólos hátrány, a nagy akarás több hibába kényszerítette bele a játékosokat. A hazaiak egy – egy elcsent labdával, hétméteresekkel tartották megszerzett előnyüket, a vendégeken  az időkérés sem segített. A védekezés még csak – csak működött, így  nem tudott jobban meglépni a hazai csapat,de a ziccerek sorra kimaradtak. A félidőre 3 gólos hátránnyal kellett szembesülniük a szarvasi lányoknak, akik egymást bíztatva, hajtva sem tudtak közelebb férkőzni a nagyon elszánt jászberényiekhez. /13-10/. A szünetben az edzők kérése az volt, hogy csak így tovább, nem szabad feladni, rengeteget kell futni és ügyelni a pontos befejezésekre. A II. félidő 4. percében ledolgozta 3 gólos hátrányát a Szarvas/ 13-13/, lendületes, gyors támadásokat vezetett, égett a tűztől valamennyi játékos. Kiváló védések – Labát állt a II. félidőre a kapuba -, gyors lerohanások jellemezték a játékot, úgy tűnt, hogy senki sem állíthatja meg a csapatot. A Jászberény azonban nem adta fel, ismét átvette a vezetést /16-14/, majd a 15. percben ismét egyenlítettünk/ 19-19/. Mindig volt valaki, aki éppen hátára vette a csapatot, különösen a beállós poszton Kovács Fanni volt elemében, aki a pénteki edzésen orrcsonttörést szenvedő – de a játékot vállaló – Hajdu Andreát- helyettesítette. A csapat és kispad a szurkolókkal kiegészülve űzte, hajtotta magát, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 21. percben 3 gólos vezetést szerzett a Szarvas. Majd ismét 6 perc rövidzárlat következett – többen a szívükhöz kaptak ijedtükben -, ismét egyenlő! Mikor lesz már vége? Hányszor lehet még visszahozni a mérkőzést? Tombolt a közönség, akik ismét hazai pályát teremtettek a lányoknak szurkolásukkal, a kispad és a pályán lévő játékosok szíve egyszerre dobbant és győzött az akarat! Az utolsó másodpercekben a két gólos győzelemért támadhatott a Szarvas, Csery Mónika gólt lőtt, de ezt a játékvezetők időn túlinak nyilvánították,  így az egy gólos győzelemnek örülhettek a szarvasi  lányok /25-26/! Ezen a mérkőzésen hatalmasat lépett előre a Szarvas, háromszor  is fel tudott állni három gólos hátrányból, nem adta fel, küzdött és végre  idegenben is volt tartása, ami a hazai mérkőzéseken mindig jellemzi. A CSAPAT  diadala volt ez a győzelem, a nagyon jó erőkből álló, szimpatikus hazai csapat felett. Valamennyi játékos dicséretet érdemel!

Száva Flórián, Almási László: A győzelem értékét növeli, hogy valamennyi játékosunk lehetőséget kapott a találkozón és mindenkinek sikerült hozzátennie a két pont megszerzéséhez.

Jászberényi DSE – Szarvasi NKK /13-10/ 25-26

Jászberény, 150 néző

Vezette: erdélyi László, Tóth Edmond

Szarvas: Kasik /kapus/ Ábrahám/1/, Molnár /5/, Zelei /7/, Janis, Kovács /8/, Hajdu . Csere: Labát, Juhos / kapusok/, Blaskó/3/,Fulajtár, Csery/2/,Precskó

Edzők: Almási László, Száva Flórián

Ellenfél ld: Rostás/8/

Vélemény, hozzászólás?

120419kresz

Közlekedésben a legjobb

120420mariak

Boldog Máriák