in

Szabadon verseltek

120422koltok

120422koltokA közelmúltban, a Költészet napjához kötődő rendezvénysorozatban két fiatal költő volt Szilvássy Orsolya vendége a Városi Könyvtár olvasótermében. Ayhan Gökhan és Izsó Zita egy pár. Nem csak ezen a délutánon, hanem a privát életükben is. A két 86-os születésű fiatal annak ellenére, hogy jegyeznek már saját köteteket, még ismeretlennek számítanak. A könyvtár vetetője, Fabó Lászlóné, reményét fejezte ki, hogy ismertségük Szarvasról datálódik majd.

A fiatalember érdekes nevét török édesapjától kapta, tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar szakán folytatta, míg párja végzett jogász, aki szlavisztikát szeretne tanulni.

Arra a kérdésre, hogy milyen kortárs költőnek lenni, Ayhan Gökhan azt felelte, mint 200 éve. Az emberek nem változtak, a költők pedig ugyanúgy megsértődnek, ha rossz kritikát kapnak, mint akkor.

A nézőtéren ott ült a Körös-part bohém poétája, Hartay Csaba is, aki a szabadverseket belopta a szarvasi fülekbe, és akinek Nyúlzug című kötete mind a mai napig előkelő helyet foglal el sok szarvasi könyvespolcon.

Vélemény, hozzászólás?

120420otp

58 éves a szarvasi OTP

120423szuhaj

Akt Tessedik születésnapjára