in

Haláli játék

120504szinhaz

120504szinhazFolynak a Hazárdkeringő próbái a Vajda Péter Művelődési Központ színpadán. A Cervinus Teátrum színészei, Dósa Zsuzsa és Tomáš Pokorný ezúttal Victor Haïm szlovák nyelvű darabját, a  Valčík Hazardut Varga Viktor rendező utasításai mellett viszik színre.

A darab ősrégi kérdést feszeget. Mi van az élet és a halál közt? A sokakat foglalkoztató kérdést egy angyal és egy, a purgatóriumban leledző hölgy játékán keresztül mutatja be a szerző rengeteg humorral átszőve. A játék tétje azonban komoly, felfelé vagy lefelé vegye a nő lelke az irányt, menny vagy pokol lesz az otthona. Az ítész az angyal. Pontozásos rendszerben dől el, hogy a nő merre indulhat, miközben kiderül, hogy az angyal sem angyal. A darab díszletei és fényei nagyon eltaláltak. Mindenki első pillantásra érteni fogja a helyzetet.

A kétszemélyes darabban a nőt Dósa Zsuzsa Domján Edit díjas színésznő, aki a budapesti Játékszínben, az angyalt a fiatal szlovák színész Tomáš Pokorný alakítja, aki a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban játszik. A rendező, Varga Viktor, számára sem ismeretlen az angyal szerepe. A közelmúltban Az angyal című darabban alakította a címszerepet, de most a cső másik oldalára állt, pontosabban a színpad szélére ült.

A darabnak van egy harmadik szereplője is, dr. Jemison, aki a nő lelki támasza, ami nem más, mint egy üveg viszki. A magyar nyelvű változatban, amiben az angyalt Rubold Ödön játssza, talán dr. Demizsonként fog feltűnni. A magyar bemutatót szeptemberre tervezik a Cervinus Teátrum munkatársai.

A szlovák nyelvű ősbemutató ma 19 órától tekinthető meg a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében. Garantáltan jó móka lesz!

A ma esti előadásról bővebben itt olvashat.

Vélemény, hozzászólás?

120503kezi

Az akarat kevés volt

120504_benka

Országos Curie környezetvédelmi verseny