in

A Szarvasi FC nyerte a testvérek csatáját

120729focics

120729focicsAlig három héttel az idény kezdete előtt, a hétvégén rendezték meg a Cziglédszky Sámuel labdarúgó emléktornát a Ligeti sportpályán. A hagyományokhoz hűen a szokásos három csapat, a Szarvasi FC, az LSZK és a békéssszentandrási Hunyadi játszott egyfélidős körmérkőzés rendszerben. A torna névadója mindhárom csapatnál edzősködött, vagy játékosként szerepelt.

Az első mérkőzést a két hazai együttes játszotta, a Szarvasi FC, ill. a rövid ideig otthontalanná vált LSZK. Az utóbbiak hagyományosan az Arató Pál utcai pályán játszottak, ám a hírek szerint a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kevésnek találta azt, hogy gondozzák, nyírják a pályát és a következő évre 2-300 ezer forintos éves bérleti díjat kértek tőlük. Kíváncsiak leszünk, hogy fog majd kinézni a krakói pálya! Az LSZK az első tíz percben nem tudott elszakadni a kapujától. A folyamatosan nyomás alatt tartott kapuban a 11. perctől kezdve folyamatosan zörgött a háló. Ekkor Klimajtalált be, majd egy percre rá Lós, alig öt perc múlva Medvegy. Percenként estek a helyzetek. Lós hatalmas kapufája után az új szerzemény, Bouhalik Boualem meglőtte a negyediket, majd Klimaj az FC uolsó gólját. Az utolsó percben tudott szépíteni az LSZK. A végeredmény 5:1.

A másodikként a Hunyadi feküdt az úthenger alá. A hatodik percben a mérkőzést vezető Rohony Gábor bűntetőt ítélt az FC javára, amit Murvai értékesített, majd ezt megismételte a másik oldalon is, amiből Kovács egyenlített. Eztán rövid ideig a kihagyott helyzetek következtek. Egyik oldalon Klimaj, a másikon Ugrai kímélte a hálót. Nem kímélte azonban a szentandrási védőt Bouhalik, akit rögbis módjára tarolt le. A 27. és 29. percben Nagy Roland talált be a szentandrási hálóba. Cánó nagyon élt ebben a közegben, ahol tudatában volt, hogy cimborákkal játszik, nem torolják meg a védők balettes mozgását, gyorsaságát. A 33. percben Csellár majdnem nullszögből talált be a Hunyadinak. 4:1 a Szarvasi FC-nek. Tíz perc múlva Ugrai úgy szerzett gól, ahogy megszoktuk tőle. Állva hagyta a védőket, és szembe találkozott Kiri kapussal, aki bele tudott kotorni Ugrai lövésébe, de az a szentandrási elé pattant, aki szemmel láthatóan vívódott, mit is tegyen a labdával. Lőjön egy hálószaggatót, vagy szerezzen egy apró, de biztos gólt. Szerencsére ez utóbbi mellett döntött, és bepasszolta a labdát a hálóba. 4:2. A válasz egy percen belül megérkezett, amikor Filyó kapásból lőtt egy hálószaggatót. A vége 5:2.

Itt a nézőtéren elkönyvelték a torna sorrendjét. Első a Szarvasi FC, második a Hunyadi, harmadik az LSZK. Az eddig látottak alapján ez is lett volna a dolgok normális menete, azon a felvetésen, hogy mi van, ha az LSZK elveri a szentandrásiakat, csak nevettek.

A Hunyadi tűzijátékkal kezdett. Először fejbe rúgták labdával a kapust, akit szerencsére keményebb fából faragtak, minthogy eldőljön, majd finomítottak a célzáson, és egy hatalmas kapufa következett. A Hunyadi kapott egy büntetőt, amit Ugrai értékesített, majd Borgulya talált az LSZK hálójába. Kialakulóban volt a torna végeredménye. Gondolták a szentandrási szurkolók. A 19. percben Tusjak szépített, majd nyolc percre rá Horváth egyenlített. Gólkülönbséggel még mindig a Hunyadi zárta volna a második helyen a tornát, ám két perc múlva Horváth ismét bevette a kapujukat, ami borította a papírformát. Így jött el az utolsó perc is, amikor Ugrai jutott bedobáshoz, ám közel s távol nem volt társ, akinek adhatta volna és nem is úgy nézett ki, hogy akármelyiknek a szándékában állna közelebb húzódni. A labdával a kezében meg is jegyezte, hogy addig el sem lát, ahol az legközelebbi hunyadis várta a labdát. Érthetetlen, hogy miért nem ment fel mindenki, még a kapus is, az LSZK tizenhatosán belülre!

A Cziglédszky Sámuel labdarúgó emléktorna végeredménye: Szarvasi FC, LSZK, Hunyadi.

Vélemény, hozzászólás?

120729fogat

Jubileumi fogathajtó verseny

Fokozott rendőri ellenőrzés 12.08.06-12.