in

Állami elismerések szarvasiaknak

120829dij

120829dijDr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adta át dr. Bakos János, a Halászati és Öntözési Kutatóintézet nyugalmazott tudományos főmunkatársa részére, a ponty nemesítése és tenyésztése terén elért eredményeiért, valamint a halfaj génbankjának nemzetközileg is elismert létrehozásáért.

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere az állami ünnep alkalmából három szarvasi vonatkozású díjat adott át 2012. augusztus 17-én Budapesten.

Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adott át Molnár Istvánnénak, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda igazgatójának több évtizedes kiemelkedő nevelő-oktató munkájáért, valamint a tehetséggondozás területén végzett eredményes tevékenységéért.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott Gergely László rendező, a szarvasi Cervinus Teátrum Regionális Színház művészeti igazgatója, a Nemzetiségi Színház Szövetség elnöke a Kárpát-medencei magyar színjátszás és a hazai nemzetiségi színjátszás fejlesztéséért és támogatásáért, a Magyarországi Nemzetiségi Színház Szövetség Egyesület létrehozásában játszott tevőleges szerepéért.

Magyar Arany Éredemkeresztet adományozott Garai Györgynek, a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola és Óvoda igazgatójának. Garai György maturálásáig Szarvason élt és tanult szarvasi pedagógus családban felnőve, és folytatva a szülői hagyományokat szintén tanár ember lett. Sok szarvasinak Ö csak Gacó, az 1974-ben végzett gimnáziumi 4C osztály egyik meghatározó egyénisége.

Vélemény, hozzászólás?

120829karate

Bejárós karatetábor Szarvason

120830vers

Véget ért a második versszak