in

Nem mindennapi győzelem

120916foci

120916fociA Frühwald-Jamina együttesét fogadta szombaton a Szarvasi FC. A mérkőzés előtt Kugyela János, egykori szarvasi kézilabdakapusra emlékeztek, aki héten hunyt el.

A meccs unalmasnak indult és foci szempontjából unalmasan is ért véget. Szempontunkból a 20. percben történt az első említésre méltó esemény, mikor Klimaj jobbról belőtte középre a labdát, de azt Csellár repülve sem érte el. A 28. percben Murvait a gyeppel tették egyenlővé, ami a bírónak megért egy sárgát. Öt percre rá Furárnak segítettek a csabaiak, hogy elveszítse a lába alól a talajt. Még egy sárga. Alig telt el pár perc, az egyik vendég, aki korábban már kapott lapot, sípszó után elrúgta a labdát. A bíró magához rendelte, és a korlát mellől látszott, viaskodik magában. Járt volna a sárga, de úgy nézett ki, nem akart belenyúlni a mérkőzésbe, így kiosztott egy szóbeli sárgát. Egy perc múlva, a 37. percben már nem volt ilyen elnéző a spori, durva szabálytalanságért, ütésért, egyből kiosztott egy pirosat. Ekkor egy kicsit felforrósodott a hangulat. Olyannyira, hogy a bíró még a vendégek reklamáló edzőjét is a lelátóra küldte. Ez mintha inspirálta volna a csabaiakat. Mesterük még alig ért ki a korláton kívülre, mikor egy kapunk előtti tumultus után a hálónkba került a labda. 0:1.

A második félidőben becserélt Nagy Roland a 47. percben jól lépett el őrzőitől, de jól jött ki a Jamina kapusa. Sajnos Klimaj nem tudott kapura fordulni a labdával és lőni. Kis idő elteltével Furár vette jól észre, hogy a csabaiak kapusa kint áll a kapujából. Kapuralőtt, de sajnos az eredményben nem okozott változást. Az 50. percben kezezésért büntetőt ítéltek ellenünk. Kiri jobbra mozdult, a labda laposan középre ment. 0:2.

Kezdtek elszállni a reményeink, mikor az 53. percben Furár egy teljesen halott támadás során valahogy a kapu előterébe került, és mintegy 3 méterről hatalmas góllal szépített. 1:2. Az 58. percben a 10 emberrel játszó vendégek ismét a kapunk előtt kellemetlenkedtek, de Kiri mentett. A 80. percben Klimaj, szintén három méterről kiegyenlített. Itt a nézők kiegyeztek volna ezzel a végeredménnyel, de mára más volt megírva. A tempó felgyorsult. Cánótól láttunk egy csodálatos átlépős cselt. Az őt őrző három védő nagyon megette a cselt. De még a korlát mellett álló nézők is. Tévében láttunk ilyet.

A csapatunkban ekkor már 100%-on állt az akarási mutató. Egy kapuralövésnél Medvegy (Rizsa) úgy vetődött bele a kijövő labdába, mintha az élete múlt volna azon, hogy bepattanjon róla és átvegye a vezetést a Szarvasi FC. Komoly hozzáállás.

Hét perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor kezdett börleszkbe hajlani a mérkőzés. Csak a zongora hiányzott alóla. A csabai kapus a tizenhatoson kívül ért labdába, amit a bíró pirossal jutalmazott. Kis hajcihő után a kapus átadta mezét az egyik mezőnyjátékosnak, és folytatódhatott a játék. Három perccel a vége előtt Cánó lábában volt a gól, de pontosan hasbalőtte a vészkapust. Hála Istennek, egy perc múlva a kapust sikerült eltévesztenie, de a kaput nem. 3:2. Az utolsó percben Klimaj állította be a végeredményt. 4:2.

Focinak alig nevezhető játékkal 4:2-re nyert a Szarvasi FC. A bírókra nem lehet panaszunk, bár a Jamina is inkább az edzőjének köszönheti, hogy ha sikerült maguk ellen fordítani a játékvezetőket.

Szarvas-Frühwald-Jamina 4-2 (0-1)

Szarvas: Kiri – László, Benczúr, Pákozdi, Csellár, Medvegy, Furár, Murvai, Bohaik (Nagy R.), Klimaj, Kristóf (Kiszel). Edző: Rétes Pál.

Jó: Pákozdi, Furár, Klimaj, Benczúr.

Rétes Pál: – Önkritikusan be kell vallanunk, hogy a jó játékkal ezúttal is adósak maradtunk.

Az ifi 2:0-áról kapott ki 2:5-re. A nézők elmondása szerint botrányos volt a védelmünk.

Vélemény, hozzászólás?

120916vajda

Egy felejthetetlen hét a Mosel völgyében

120917esku

Éljen a magyar!