in

Pénteken ismét Kutatók Éjszakája a HAKI-ban

120927kutatok

120927kutatokSzeptember negyedik péntek éjszakáján minden érdeklődőt várnak a legkülönbözőbb tudományágak képviselői, akik közérthetően és szórakoztató formában avatnak be a szakterületük titkaiba. Idén 27 városban közel hatvan helyszínen zajlanak majd kísérletek, előadások, kiállítások, intézmény bejárások, workshopok. Szarvason a Halászati és Öntözési Kutatóintézetben és az Arborétumban is számos program közül válogathatnak a látogatók.

Ezen az éjszakán számos érdekességet megtudhatunk a minket körülvevő világról a tudomány segítségével. Nem kell messzire utazniuk az tudományos kalandoroknak idén sem, hiszen itthon, Békés megyében is várnak a színes programok. 2012-ben Szarvason elsősorban az élettudományok, az alkalmazott agrárkutatások érdekességeivel és azok művelőivel ismerkedhetünk meg közelebbről.

A Halászati és Öntözési Kutatóintézet (HAKI) kutatói és segítőik lelkesen készülnek a hagyományosan különleges éjszakára. Tavaly a legnagyobb érdeklődés a dobóhálós halászatot, a tokfélék bemutatóját, a halsimogatót, a vegyészek virágoskertjét, a különleges halfinomságok kóstolóját és a kutatói alkotósarkot kísérte, a szervezők idén is nagy látogatószámra készülnek számos meglepetéssel. Számos újdonsággal is készülünk: lesz tudományos ízteszt, afrikai harcsák éjszakai etetése, tudományos kincskeresés és egy igazán különleges kutatói pálya bemutatása. És ha mindez nem elég olyan különleges halakkal is megismerkedhetsz, mint a viza, a lapátorrú tok, az afrikai harcsa vagy a nílusi tilápia és a barramundi.

Programok, amiket nem hagyhatsz ki! Gyere el Szarvasra szeptember 28-án 14.00 és 21.00 óra között! Címünk: Szarvas, Anna-liget 8.

Egy kutató élete – Dr. Bakos János életútja
A halak belső titkai
Halsimogató
Mindenki lehet vegyész!
A dinoszauruszok kortársai
Gyógyszerek útja a természetben
Éjszaka a halak között
Bemutatkozik a szarvasi HAKI
Sejtvadászat mikroszkóppal, avagy a halaknak is kell gyógyszer
Helymeghatározás kicsit másképp
Tudományos kincskeresés
Kóstold meg bátran – ízteszt és tudományos halkóstoló
Az ízletes hal
Sok kicsi sokra megy – Az igazi magyar rizs
Halban nagy! – Magyarország természetes vizeinek halai
Retrómozi
EU sarok
Kutatói alkotókuckó

„A Kutatók Éjszakája évek óta garancia a minőségi ismeretterjesztésre és szórakozásra. Kollégáinkkal negyedik alkalommal veszünk részt az eseményben. Várunk kicsiket és nagyokat erre az igazán izgalmas eseményre” – mondja Dr,. Jeney Zsigmond, a HAKI megbízott főigazgatója.

„Nem kell előképzettség, elég a kíváncsiság: bárki felfedezheti, mit tartogat számára a HAKI ezen az izgalmas éjszakán. Itt nem csak bemutatjuk a kutatók életét, de bárki részese is lehet az izgalmas kísérleteknek! ” – teszi hozzá Jancsó Mihály, a HAKI-s programok egyik főszervezője.

A rendezvény célja nem változott az elmúlt évek során: érdekes előadásokon, látványos bemutatókon keresztül a különböző tudományterületek és azok oktatói, kutatói mutatkoznak be a nagyközönségnek, kellemes és szórakoztató kikapcsolódást biztosítva számukra. Szeretettel várunk mindenkit!

További információ: www.haki.hu és a +36-66-515-300

Nagyobb csoportok esetén kérjük előre jelezzék érkezésüket, így mindenki számára izgalmas programokkal készülhetünk!

Vélemény, hozzászólás?

120926india

Az ismerős India

120927gallicoop

A Gallicoop és a válság