in

Hazárd keringő

121015hazard

121015hazardPénteken a megújult Cervinus Teátrum nemcsak nevében, de külsőségekben is megújulva fogadta a sajnos nem nagy számú nézőközönséget. Az előcsarnokot drapériákkal, asztalterítőkkel, tették barátságossá, színházhoz méltóvá információim szerint Dósa Zsuzsa ötlete és levezénylése mellet. Színházhoz illően az előcsarnokban a színházban dolgozók fényképei is kikerültek a falra. A házigazdák teljes létszámban várták a színházba érkezőket. A nézőtér azonban nem telt meg, pedig a darab nagyon jó volt a szereplők zseniálisak, a rendezés pazar.

A darab kétszereplős. A történet abszurd (vagy mégsem?), de ennek ellenére nagyon élvezhető. A történet az örök dilemmát feszegeti pokol vagy menny? A kérdést az Angyal (Rubold Ödön) dönti el, aki felett ítélkezik a Nő (Dósa Zsuzsa), aki 250-es sebességgel hajtva szenvedett balesetet és most további sorsára vár. Elkezdődik egy játék az Angyal és a Nő között játékszabályok nélkül. Az egyetlen szabály talán az őszinteség lenne. De jelen esetben a halál ugyanolyan, mint az élet, ahol kérdéseinkre nem kapunk választ, azt nekünk kell megkeresni. Az Angyal pedig válaszok helyett pontoz, hol ad, hol elvesz, pedig a mennybe jutáshoz 100 pont kell. Vagyis itt sincs igazság, az Angyal szubjektív döntése, hogy adja, vagy elveszi a pontokat. A színpadon játék zajlik, játék férfi és nő között. Hiszen a tét nagy.

Dósa Zsuzsa és Rubold Ödön nagyszerű játékkal alakította szerepét játékukkal elvarázsoltak. A darab mindkettőjük számára sok lehetőséget biztosított, amit ki is használtak. Dósa Zsuzsa az utóbbi időben keveset volt szarvasi színpadon, nagyon jó volt újra látni, játéka, mint mindig szenvedélyes, magával ragadó. Rubold Ödön megfontoltan, komolyan, sejtelmesen, de láthatóan élvezettel alakította az Angyal játékos szerepét. Remélem, még láthatjuk Szarvason. Varga Viktor rendezése olyan volt, mint Ő maga, kedves, mosolygós, vidám, jól vezette színészeit, kihasználta a darabban rejlő lehetőségeket.

A darab után lehetőség volt találkozni egy pohár pezsgő mellett az alkotókkal. Igazi vidám szeretettel teli este volt.

A darab írója: Victor Haim
Fordította: Dósa Zsuzsa
Díszlet: Martini Yvette
Dramaturg: Varga Viktor
Rendező: Varga Viktor

Vélemény, hozzászólás?

121015karate

Békéscsabán versengtek karatésaink

121016cipo

Anyának lenni