in

Lúdas Matyi az óvodában

121020matyi

121020matyiEgy nevelési-oktatási intézményben dolgozó pedagógus jól tudja, milyen nagy szükség is van arra, hogy minél szélesebb körben látassuk meg a világot a gyermekekkel, tanulókkal, s minél változatosabb programokat szervezzünk részükre. Ezzel nem csak jó hangulatot teremtünk, de bizonyos területek fejlesztésére is lehetőséget biztosítunk.

Nagyon fontos intézmény a gyermekek számára az óvoda. Ez az a hely, ahol először éri a gyermeket igazán intenzív behatás szervezett formában, a társak, s a körülötte lévő felnőttek által, ezért nagyon fontos, hogy ezek a hatások pozitívak legyenek, erre törekszünk!

Október 15-én Lúdas Matyi érkezett az óvodáinkba egy utazó színháznak köszönhetően. Megszokott párosról van szó, akik nagyon vidám hangulatot teremtenek minden egyes alkalommal, amikor hozzánk érkeznek. A gyermekeket bevonják, s játsszák a szerepet, mely idén a mindenki által ismert mese hőseiben testesült meg. Lúdas Matyi és Döbrögi Úr volt a két szereplő. A gyermekek kivehették részüket a meséből, ki-ki úgy érezte, besegíthetett Lúdas Matyinak abban, hogy botjával elnáspángolja 3-szor is Döbrögit.

Nagyon vidám és tartalmas délelőtt volt ez számunkra, melyet a fényképek is tanúsítanak. ☺

T.T.

Vélemény, hozzászólás?

121019foteri

Jótékonysági gyűjtés

121020szulok

A segítség