in

Csak a változás és a járás örök

121031jaras

121031jarasA változás örök, mondta Babák Mihály polgármester azon az ülésen, amin aláírásra kerültek azok a dokumentumok, amik szükségesek az új, Szarvasi Járási Hivatal létrehozásához. A változásnál már csak az ismétlődés az időtállóbb, hiszen járásaink voltak már a sötét szocializmusban is, igaz annak alkonyán megszüntették azokat. Most ismét feltámadnak egy új “térszerkezetben”, ahogy azt Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott mondta bevezető beszédében.

Polgármesterünk arra kérte az önkormányzatok megjelent képviselőit, hogy ne trónfosztásként éljék meg ezt az átalakítással járó feladatvesztéseket, mert ez intézkedés, ez az átalakítás a rend irányába mutat. Erdős Norbert elismerően szólt a jövőbeni szarvasi járás alá tartozó önkormányzatokról, mert gyorsan reagáltak, és saját állományból töltötték fel a hivatal dolgozói keretét.

A hivatalos beszédek elhangzása után aláírásra kerültek a dokumentumok, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy január 1-ével felálljon a Szarvasi Járási Hivatal, ami alá Békésszentandrás, Csabacsűd, Kardos, Örménykút és Kondoros, valamint Szarvas fog tartozni.

Vélemény, hozzászólás?

121030jobbik

56-ra emlékezett a Jobbik

121031vajda

Vajdások a Rákóczi Szövetség forradalmi megemlékezésén Budapesten