in

Vágtázott a Hunyadi

130310hunyadi

130310hunyadiA múlt héten megkezdődtek a megyei II. osztály fordulói is a 2012-13-as bajnoki szezonban. Akkor Tóth Attila és Csatai Dávid góljaival 2:2-es  döntetlennel tért haza a Hunyadi Csorvásról. Ezen a hétvégén a Magyarbánhegyesi FC-t fogadták. Az ifjúsági mérkőzésen a hazaiak 4:0-ra győztek, ami a felnőtteknek is feltette a lécet.

Ehhez mérten kezdtek a hazaiak. Tóth Attila az első percben lőtt egy hatalmas kapufát, majd 5 perc múlva ráduplázott. A következő percben kiderült, hogy elég volt a kapufákból, gólokra kellene váltani a támadásokat, mert a vendégek támadása Petrás Bencéig jutott. Az is kiderült, hogy a pálya állapota hagy kívánnivalókat maga után, először a vendégek kapusát, majd Petrás Bencét tréfálta meg egy váratlanul felpattanó labda. Ráférne az a 10 milliós felújítás, amit a mérkőzés előtt Hévízi Róbert elnök említett, persze, ha nyer a pályázatuk.

Az első negyedóra végén Rácz Rajmund és Tóth Attila elől is felszedett egy-egy labdát a vendégek kapusa. A kihagyott helyzeteknek hamarosan meg is lett a büntetése. Egy elcseszett helyzet után a bánhegyesiek találtak egy gólt. 0:1. Nem erre a kezdésre számítottunk a sereghajtók ellen.

Ekkor Pisont András érezte, hogy valamit tennie kell. El is küldte melegíteni, Ugrai Sándort és a Szabó testvéreket, Szabó ferencet és Szabó Mátét. Alig négy perc múlva Ugrai, szinte még hidegen, de már pályán volt. Ettől kezdve markáns változás állt be a játék képében. Egy perc sem telt el, mikor Kis László Ugrai nem értette meg egymást pontosan, ezért Kis egészen az alapvonalig sodródott. Bent egyedül Tóth várta a beadást, ám Kis ehelyett nullszögből kapura csavarta, és a labda a meglepett kapus felett a túlsó sarokban kötött ki. 1:1.  Mentségére szóljon, hogy nem az ilyen labdákhoz vannak szokva a kapusok a megye II-ben.

Az időszerű egyenlítés után alig telt el egy perc, mikor Ugrai lőtt egy hatalmas gólt. 2:1. Ez meghozta a kapura lövő kedvet. A következő percben Borgulya János lövésébe vetődött a kapus, és mentette 2:1-re a félidőt.

Szerencsére a szünet nem okozott törést a támadókedvben. A 49. percben Ugrai került ismét a kapu elé, de sajnos nem sikerült az eredményen módosítani. Nem úgy Borgulya Jánosnak, aki a kapus mellett tolta a hálóba a labdát. 3:1. Négy perc telet el ismét, amikor Tóth indult meg a jobb szélen, és lőtte a középre, ám a labdára érkező Ugrai úgy látta, hogy az a hálóban fog kikötni, így ő csak nagyon sportszerűen csk fedezte az érkező két védővel szemben a labda útját, így Tóth jegyezhette a negyedik hazai gólt. Pár perc múlva ismét Tóth húzott el a jobb oldalon, és az előző koreográfia szerint tolta a labdát középre, ám most Ugrai csak az alapvonal előt érte be, és fejelte középre, amit Borgulya fejelt a háló közepébe. 5:1.

A következő három percben Borgulya és Rácz Rajmund helyére bejöttek a Szabó testvérek. Az öltözőbe vonulókat taps kísérte le. A 78. percben Kiss Tibor belépője után csak 10 tíz játékossal tudták folytatni a cserék nélkül kiállni tudó vendégek. 5:1-nél valószínűleg nem kockáztatott volna sokat Pisont András azzal a fair play esélyes húzással, ha leveszi egyik játékosát, hogy egyenlő létszámmal folytassák a játékot, ill. a játék ne menjen át kivégzésbe, de ez nem történt meg. A hátralevő időre már csak egy félgázra visszaváltott csapatot láthattunk. A 42. percben a vendégek ellen büntetőt ítélt a játékvezető, amit Kovács Norbert csapatkapitány és ítéletvégrehajtó váltott gólra és állította be a 6:1-es végeredményt.

A mérkőzésnek érdekessége, hogy egy ifjú hölgy, Zlovoszki Zsanett lengette az egyik zászlót a partvonal mentén. A sors úgy hozta, hogy pont a padok felőli oldalt kapta, de az egyébként sem bírót, sem partjelzőt nem kímélő szentandrási ultrák ezúttal jelesre vizsgáztak udvariasságból.

A Hunyadi a következő felállásban lépett pályára: Petrás Bence (1), Borgulya János (3), Csatai Dávid (2), Kovács Norbert (3), Rusz Zoltán (17), Fabó Norbert (14), Kis László (6), Rácz Rajmund (10), Kiss Tibor (13), Bódi László (15), Tóth Attila (8). Cserék: Wéber Csaba (kapus), Szabó Ferenc (11), Szabó Máté (5), Mochnács Tamás (4), Ugrai Sándor (9), Bagi László (7).

Vezetőedző: Pisont András
Asszisztens: Prjevara Gábor

Vélemény, hozzászólás?

130312bobita

A Bóbita Alapítvány kuratóriumának köszönetnyilvánítása

130312chovan

Hurrá, zenészek vagyunk!