in

Történelemből is jók vagyunk!

130319szekely

130319szekelyAz elmúlt évek hagyományait folytatva a Székely Mihály Intézmény szakközépiskolás tanulói idén is indultak a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban megrendezésre került magyar történelem versenyen. Most Magyarország 1703-1790 közötti történetét – azaz a Rákóczi szabadságharctól II. József uralkodásáig terjedő időszakát ölelte fel a verseny, melyet 2013. február 20-án rendeztek a gimnázium aulájában.

Izgalommal készültünk a versenyre, hiszen a tavalyi 4. helyezésünk után ismét bizonyítani szerettünk volna, hogy a szakközépiskola nem csak a szakmai, hanem a közismereti tárgyak képzése terén is magas színvonalat ad. A versenyre a tananyag pontos ismeretén túl a megadott szakirodalomból is alaposan felkészültünk. Ennek a tanulásnak meg is lett az eredménye: az utolsó feladatig végig vezettünk! És ekkor jött egy mindenkit meglepő filmes feladat: az amerikai gyarmatokról és függetlenségi háborúról készült rajzfilmhez kellett szöveget írnunk és narrálni a filmet. Talán „túlizgultuk” a feladatot, mert sajnos csak annyi pontot kaptunk, hogy lecsúsztunk a 2. helyre. Az vígasztalt  bennünket, hogy csak 1,5 ponttal maradtunk le. Bár még „csak” 11-esek vagyunk, így jövőre ismét bizonyíthatunk!

Köszönjük a gimnáziumnak a színvonalas versenyt és a meghívást, valamint felkészítő tanárunk, Hortobágyi Pál tanár úr munkáját!

A 2. helyezett csapat tagjai: Janurik Attila, Kardos Ádám, Kiss Dávid és Nagy Róbert 11.E osztályos tanulók.

Gratulálunk iskolánk másik csapatának is, akik szintén derekasan helyt álltak Varsányi Gyula tanár úr segítségével.

A csapat tagjai: Csomán Sándor, Ardai Dániel, Erdei László és Balázs Attila 11.C osztályos tanulók.

Vélemény, hozzászólás?

130319nora

A szépségért meg kell szenvedni

130320vers

Versmondás Huzella Péterrel