in

Közeledik a Magyar Élet Menete

130420jobbik

130420jobbikSzarvas Város Önkormányzata igen sok pénzt költött az önkormányzati tűzoltóságnak a műszaki felszerelésére … és ezeket, főleg a korszerűbbeket, elvitték Gyulára. Most ezek egy része visszajött. Megengedhetetlen, hogy mikor az önkormányzat komoly százmilliókat költött az itt élők biztonságát, míg mások nem, a központosításkor ezek odalettek, kezdte az első témát Gajdos Attila Kovács Ádámmal tartott sajtótájékoztatóján. A Jobbik szarvasi alelnöke, önkormányzati képviselő, megjegyezte és problémásnak tartja, hogy azóta semmilyen fejlesztés, bérrendezés nem történt a Tűzoltóság háza táján.

Műfüves pálya épülne Szarvason. Fontos a sport, de nem tudja támogatni, hogy az önkormányzat jelen gazdasági helyzetben 40-50 milliót költsön rá, csak akkor, ha ebbe beszállnának a klubok és a helyi vállalkozások is.

Sebességcsökkentő felületre pályázna az önkormányzat. Szerinte fölösleges, mert maga az úttest is olyan állapotú, hogy az már jelen állapotában betölti ezt a funkciót, nem beszélve a hídon hónapok óta tátongó hatalmas kátyúról, amit pont aznap tömött be a közútkezelő.

Új évad kezdődik hamarosan a Víziszínpadunkon, ám annak az állapota finoman szólva sem megfelelő, mondta Gajdos Attila. Figyelemmel fogja tartani, ki fog járni ellenőrizni, hogy a javításokat elvégzi-e a kivitelező a vállalt május közepi időpontig.

Maga az MSZP, az MSZMP utódpártja is egy rossz emlék az elmúlt rendszerből. Tagadják, nem tagadják, megkapták annak vagyonát nagyrészt, valamennyire a szellemiségét és tagságát is. Szarvasi irodahelyiségük is onnan származik. Örül, hogy a jövőben ez a Polgármesteri Hivatal céljait fogja szolgálni. Jelképes dolgok ezek, de ez is egy lépés a rendszerváltás befejezéséhez.

Folyik a kampány. Hirtelen mindenki elkezdett foglalkozni az emberekkel, jelentette ki Gajdos Attila. Az egyik oldalon rezsicsökkentés mellett gyűjtenek szavazatokat, a másikon az 5%-os áfáért. A rezsicsökkentést jónak, de hiteltelennek tartja, mert az utóbbi három évben ennyit, vagy többet emelkedtek az árak. Az 5%-os áfát pedig megtehette volna az MSZP nyolcéves kormányzása alatt.

Gratulált a Polgárőrség fennállásának 20 éves évfordulójához. Vannak olyan csoportok, csoportosulások, főleg a főutcán, akik zaklatják a fiatal lányokat. Folyamatosan beszólnak a fiatal lányoknak, trágár kifejezéseket használnak, pofátlanul viselkednek. A Polgárőrségnek sokat köszönhetünk ennek a kezelésében, a cigánybűnözés megfékezésében.

Budapest, Veszprém, Székesfehérvár és Miskolc után Szarvason is megrendezik a Magyar Élet Menetét, számolt be Kovács Ádám, a Jobbik szarvasi alelnöke a

május 2-án 19 órától tartandó megmozdulásról, amin a romló közbiztonság, a romló egészségügy és a rossz egészségügy ellen tiltakoznak. Munkát megélhetést biztonságot hármas jelszóval fognak felvonulni, mert míg a kormány egyre jobban összpontosít a romaintegrációra és az antiszemitizmus elleni harcra, addig nekünk, magyaroknak szinte csak a közmunka vagy a külföld marad, mondta a fiatal jobbikos alelnök. A megmozduláson felszólal Gajdos Attila, Samu Tamás Gergő, Jámbor Nándor, valamint Vona Gábor is.

47 ezer forintból nem lehet megélni. Aki ennyit keres az nem mer gyereket vállalni, nem fog javulni a demográfiai helyzet. Ha most itt lenne Orbán Viktor, akkor meg lehetne kérdezni tőle, hogy ha a 90-es évek elején, mikor családot alapított és a minimálbér kétharmadát kereste volna, alapított volna-e családot. Ő úgy gondolja, hogy ha annyit keresett volna, akkor ma egy-két Gáspárral vagy Ráhellel kevesebb lenne, mondta Kovács Ádám. Itt Gajdos Attila szemöldöke a tarkójára szaladt. Ma viszonylag biztos háttérnek tűnik egy ilyen utaláshoz a bibliai, ám héber eredetű Ádám név, de kevesen maradunk, ha a magyarságot csak az eredeti magyar keresztnév igazolja majd. Miután a sajtótájékoztató után szóba került, hogy mások gyerekeivel szórakozni nem túl ízléses és sportszerű, Gajdos Attila kilátásba helyezte, hogy legközelebb elkéri Kovács Ádám jegyzeteit a tájékoztató előtt, hogy az ilyesmiket korrigálni tudja.

Vélemény, hozzászólás?

130419bor

Versengtek a borok és a kolbászok

130420eotvos

Kész cirkusz!