in

Fél éves cirkusz kezdődik

130423bejaras

130423bejarasHamarosan úgy fog kinézni a belváros mintha bombatámadás érte volna. De mindennek ára van. Annak, hogy a Kossuth utca megújuljon, ez. A Polgármestertől a kivitelezőkig már mindenki előre elnézést és türelmet kért a lakosságtól. Türelem persze nem nagyon van raktáron manapság sehol, mikor mindenki rohan a dolga után, de ennek az állapotnak is csak vége lesz egyszer. Bombázás előtti bejáráson tekintették végig még egyszer, valószínűleg nem utoljára, a testület tagjai a területet, amin Tóth Sándor, a beruházás felelőse kalauzolta végig a megjelent képviselőket és magánszemélyeket, valamint a sajtót. Segítségére volt ebben Babák Mihály polgármester.

A korábbi bank épületében már javában folynak a munkálatok. Itt és a Kossuth utca elején az Integrál Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, Bődi Péter adott szakmai tájékoztatást. Béke utcától a Szent István parkig a Szabadság és a Vasút utcák között szinte minden, sok helyen faltól falig fel lesz bontva és újra lesz burkolva. A burkolat alatt a gáz- a csapadékvíz- és a szennyvízrendszer kivételével a közművek is ki lesznek cserélve. A Vajda Péter és a Deák Ferenc utca között még bejön a termálvíz is.

Nem volt róla szó a bejáráson, de sajnos úgy néz ki, hogy a Csaló közi parkoló az infláció áldozatául esett. A több éve beadott pályázat fő számai nem, viszont az árak változtak. Felfele. Ott egy kicsit elé szaladtak a láncfűrészes emberek az eseményeknek, így most ott se fa, se posztó.

Viszont lesz zenepavilon. A Kossuth térbe ékelődött társasházak tulajdonosaival semmilyen módon sem sikerült egy nyelvet beszélni, sem a kisajátítási procedúra, sem a vételi ajánlat nem hozott eredményt, adott tájékoztatást Babák Mihály polgármester. A pavilon így most a képen látható füves helyre fog kerülni.

A piacon már az alapot betonozzák a kommunális épületnek. A bejárás a Városi Bíróságnál ért véget, ahol már javában folynak a munkák. A Mitrovszky-kastély viszont felszabadult az alól a terv alól, hogy ide költözik majd az Önkormányzat. A legutóbbi hírek arról szólnak, hogy végre méltó feladatot találtak Szarvas legszebb helyén levő épületnek. Állítólag képtár lesz belőle.

Vélemény, hozzászólás?

130423golya

Hajrá!!!

A Fidesz aláírásgyűjtési akciója a rezsicsökkentés mellett