Connect with us

Szarvas ma

Saját ruháikat árulták a fiatalok a bolhapiacon

A kapától az autógumin át a régi szódásüvegig sokféle holmit kínáltak szombaton reggel a szarvasi bolhapiacon. A legtöbben azonban gyermekruhákat és játékokat hoztak eladni.

Kondacs Pál és kislánya, Vivien már gyakorlott bolhapiacozók. Nem csak Szarvason, hanem Gyulán és Pécsett is több alkalommal jártak hasonló célból. Most kisautókat, babákat és ruhákat hoztak.

– Ha eladunk valamit, akkor a pénz az enyém lesz! – mondta vidáman Vivien, aki a kedvünkért még az eladásra szánt cowboykalapot is a fejére tette.

Kicsit távolabb egy édesanya, Fehérvári Tünde szintén kislányával, Biancával és annak két barátnőjével kínálta a portékát. Alig egy óra elteltével már 2800 forint bevételük volt.

– Úgy egyeztünk meg anyával, hogy az eladott játékokból befolyó pénz az enyém lesz, a ruhák ára viszont anyáé. Igaz, azt is rám költi, új holmikat vesz majd nekem – mesélte Bianca.

Egy komoly fiatalember, Legény Tamás egész könyvespolcnyi olvasnivalót hozott ki a bolhapiacra. Az árusításra édesanyja is elkísérte. A könyvek között regények és természetismereti kiadványok is voltak.

– Kétszázért adom darabját, onnan lehet lefelé alkudni. Sok kicsi sokra megy, gyűjtöm a pénzt a továbbtanulásra – mondta Tamás, s azt is elárulta, hogy az Óbudai Egyetemre készül, mérnök-informatika szakra.

Fazekas Döníz szintén édesanyjával érkezett. A gimnazista lány kinőtt ruháit, régi játékait hozta eladni.

– Mi már nem használjuk semmire, de hátha valakinek még jó lesz. Remélem, összejön annyi pénz, hogy tudjak magamnak egy új szoknyát venni – osztotta meg velünk vágyait Döníz. Édesanyja hozzátette: már sikerült eladniuk egy cipőt 500 forintért és egy ruhát is elvitt valaki 300-ért. Úgy néz ki, meglesz a pénz az új szoknyára.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szigorított feltételekkel folytathatja működését a piac

Egészségügy

Szarvasi Piac épület átadó (Fotó: Imre György) Szarvasi Piac épület átadó (Fotó: Imre György)

Átadásra került a helyi termékek piaci üzletsora

Politika

Öt év után zöld utat kapott a termelői piac Szarvason

Szarvas

Helyi munkaerővel, helyi terméket – megnyílt az első termelői bolt

Gazdaság

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect