in , ,

Kerékpárosbarátok üléseztek Szarvason

Az utóbbi években az Európai Unió tagjai közül hazánk tette a legtöbbet a kerékpározás népszerűsítése, infrastruktúrájának fejlesztése ügyében. Hihetetlennek tűnik, de ez hangzott el a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetségének közgyűlésén, amit pénteken a Polgármesteri Hivatal körtermében tartottak. Hát igen, van, ahol már nem találnak helyet újabb kerékpárútnak, ott szinte teljesen leálltak a fejlesztések már vagy 20 éve.

A KETOSZ tulajdonképpen egy érdekvédelmi, érdektámogatói szervezet, amit 2010-ben hoztak létre, és jelenleg 16 tagja van, köztük Szarvas is. Azokat a településeket tömöríti, akik az átlagnál jobban foglalkoznak a kerékpározás kultúrájával. Igyekeznek együtt mozogni olyan fórumokon, ahol ebben a témában eldőlnek dolgok. Közösen lépnek fel, hogy a pályázatok kiírása megfelelően történjen.

Izsó Gábor, Békés polgármestere, egyben az egyesület elnöke a közgyűlést követő sajtótájékoztatón megfogalmazta az egyesület céljait, polgármesterünk, Babák Mihály pedig azt, hogy miről volt szó a pénteki közgyűlésen. Bemutatkozott az egyesület új főtitkára, Szaniszláv Tamás, aki Szabó Kristófot váltotta a poszton.

Az egyesület nagy célt tűzött ki maga elé. Szeretnének egy olyan útőr rendszert létrehozni, ahol a civil kerékpárosok az önkormányzatokkal karöltve figyelnék a kerékpárutak állapotát, jeleznék azok hibáit.

Reszkessetek, hollandok! Lebringázunk benneteket a térképről. Ebben a kezünkre játszik, hogy a holland munkanélküli támogatás vetekszik egy jó magyar fizetéssel, viszont a benzin kb. ugyanannyi.

Vélemény, hozzászólás?

Hétfőn és kedden időszakos vízhiányra számíthatunk

Ezüstérmesek a HC ifjúsági kézilabdázói