Connect with us

Zöld zóna

Látogatóközpontba költözött a Himalája

Erőss Zsolt fotókiállítása
Erőss Zsolt fotókiállítása

Erőss Zsolt hegymászó fotóiból nyílt kiállítás Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Körös-völgyi Látogatóközpontjában. A hegymászóról tudni kell, hogy 2002-ben első magyarként jutott fel a Föld legmagasabb hegycsúcsára, a Csomolungmára. A tárlaton Tóth Judit, a KMNP munkatársa kalauzolt végig bennünket.

– Hadd kezdjem egy jó hírrel: bár Erőss Zsolt a megnyitóra nem tudott eljönni, mert a Kancsendzönga-expedíció keretében társaival együtt éppen egy újabb csúcstámadásra készül, de június 4-én, a kiállítás zárásakor személyesen is itt lesz Szarvason. Bízunk abban, hogy nagyon sokan szeretnének találkozni vele, szeretettel várunk mindenkit! – mondta Tóth Judit.

A nemzeti park munkatársától megtudtuk, hogy idén Erőss Zsolt vállalta fel a Bükki Nemzeti Park fővédnöki szerepét, ezért a kiállítás anyagát először ott mutatták be. A szarvasi állomás után Debrecenbe, a nemzeti parkok hetének központi rendezvényére viszik az anyagot.

– A fotókon Erőss Zsolt nem csak azokat a csúcsokat örökítette meg, amelyeket sikerült meghódítania, hanem az ott élő embereket is. A képek segítségével bepillantást nyerhetünk a hegymászók életébe, s megcsodálhatjuk az Alpok és a Himalája legszebb tájait – hangsúlyozta Tóth Judit.

Erőss Zsolt újabb csúcstámadásának részleteit a www.himalajaexpedicio.hu honlapon követhetik nyomon az érdeklődők.

Az utolsó kép forrása: hoparduc.hu

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tegnap megnyitott a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

Kecskék és birka az új kisállat-simogatóban (Fotó: Babák Zoltán) Kecskék és birka az új kisállat-simogatóban (Fotó: Babák Zoltán)

Május 15-én nyit a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

Pusztai élőhelyek fejlesztése Dévaványa térségében

Sajtóközlemény

Fotó: Bencsik Antal Zsolt Fotó: Bencsik Antal Zsolt

Virtuális turista: felébredtek a Körösvölgyi Állatpark görög teknősei

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect