in ,

Az egyház születésnapján a 225 éves Ótemplom lesz a megajándékozott

Evangélizációs sorozattal erősíti a lelki templomot, és adománygyűjtést szervez Szarvas város jelképévé vált Ótemplom tetőszerkezetének megmentésére.

Szép és szeretett templomunk idén is méltó színhelyet biztosít az ünnepeinknek, mert Isten segítségével, a templomért felelősséget vállaló felebarátaink adományai által eddig mindig jutott anyagi erő a megóvásra felújításra. De Templomunk a koránál fogva állandó gondoskodást (ráfordítást) igényel, ezért állapotát folyamatosan ellenőrizzük. Ebben az esztendőben igen komoly csapadékmennyiség hullott le, amely megmutatta a palatető és a tetőszerkezet hibáit is. Sajnos a javítás nem tűr halasztást.

A torony mögötti falszegély és pala csatlakozásánál a beázás következményeit ki kell javítani. A csomóponthoz tartozó összes meglévő faszerkezetet cserélni kell. Az 1000 nm-es palatetőn 100 nm-t cserélnünk kell.

A felújítás teljes költsége az előzetes számítások szerint meghaladja a 2 millió forintot. Pályázati forrás hiányában ezt a halaszthatatlan javítást önerőből vagyunk kénytelenek megvalósítani.

Továbbra is bizalommal fordulunk Önökhöz támogatás reményében, így áldozati vasárnapot hirdetünk az Ótemplom tetőzetének megmentésére 2013. május 19-án, Pünkösd Vasárnapján 10 órától.

Gyülekezetünk régi hagyományának megfelelően kérjük, hogy adományaikat ezen az Istentiszteleten névvel és címmel ellátott borítékban helyezzék el az Ótemplom oltára előtti kisasztalon.

A tetőszerkezet megmentésére szervezett adománygyűjtés folyamatos, ezért köszönettel vesszük a Lelkészi Hivatalban (Vasút utca 10.) személyesen, vagy az elkülönített számlára (11733058-20024183) átutalással eljuttatott céladományokat is.

A gyűjtéssel kapcsolatos további információkért hívja: a lelkészi hivatalt 06-66-313-153 vagy kérjen felvilágosítást e-mailen: otemplom@szarvas.hu

Weblapunk: http://otemplom.szarvas.hu

Bizalommal fordulunk gyülekezeti tagjainkhoz és minden jó szándékú emberhez, kérve a segítségüket:

Erős vár a mi Istenünk!

Tisztelettel és köszönettel:
Lázár Zsolt igazgató lelkész
Klenk József felügyelő

A csabacsűdi testület ülésezik

Díjemelésekről és járdaépítésekről döntöttek Csabacsűdön

Gajdos Attila

Postaládába került a Jobbik levele