Connect with us

Szarvas

Egymillió még hiányzik a tetőfelújításhoz

Az Evangélikus Ótemplom
Az Evangélikus Ótemplom

Eddig több, mint egymillió forint adomány gyűlt össze az Ótemplom tetőszerkezetének javítására – tudtuk meg Lázár Zsolt esperestől.

Mint megírtuk, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség május 19-re áldozati vasárnapot hirdetett abból a célból, hogy a befolyó adományokból megteremtsék a forrást a halaszthatatlan javításokhoz. A templomtető egy része ugyanis cserére szorul.

– A Pünkösd vasárnapra meghirdetett áldozati istentiszteleten sokan adakoztak erre a célra, jó néhányan pedig számlaszámunkra juttatták el felajánlásaikat – mondta Lázár Zsolt. Hozzátette: a felújításhoz szükséges anyagok jelentős részét már megvásárolták, s néhány héten belül megkezdik a felújítást.

A kalkulált költség 2 millió forint, melynek csaknem fele azonban még hiányzik. Továbbra is várják tehát a felajánlásokat a lelkészi hivatalban (Vasút utca 10.) személyesen, vagy átutalással az e célra elkülönített számlára (11733058-20024183).

Népszerű

Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán) Pentaller Attila református lelkipásztor és Lázár Zsolt evangélikus esperes (Fotó: Babák Zoltán)

Trianon100: Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek a szarvasiak

Szarvas

Fotó: RTL Klub Fotó: RTL Klub

Evangélikus TikTok-story

Szarvas

Játékos templomismereti pályát alakítottak ki az Ótemplomban

Szarvas

Az aradi vértanúkra emlékeztek az Ótemplomban

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect