in , , ,

A Benka az evangélikus iskolák úszóversenyén

A benkás csapat az evangélikus iskolák úszóversenyén
A benkás csapat az evangélikus iskolák úszóversenyén

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a Nemzeti Tehetség Program által támogatott pályázatnak köszönhetően idén először rendezett egyházi fenntartású iskolák számára úszóversenyt. A meghívásra 4 iskola jelezte részvételi szándékát a május 22-i eseményre. Városunkból a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Békésről a Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola, Soltvadkertről a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Mezőtúrról a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola adta le a nevezését a hazai csapaton kívül.

Az iskolák versenyzői a négy úszásnem 50 méteres számaiban, valamint 100 méteres vegyes úszásban mérték össze tudásukat. Az egyéni versenyszámok végén 4×50 méteres összevont korosztályos gyorsváltókat is indíthattak az iskolák.

A Szarvasi Úszóklub időmérő berendezése és II. osztályú vizsgázott versenybírói segítették a verseny minél színvonalasabb lebonyolítását. A díjazás minden korosztályban évfolyamonként történt, ahol az első három helyezett érem, a 4-5-6. helyezett oklevél díjazásban részesült, aminek a hátterét, egy úszó sellőlányt, Sári Boglárka 5. b osztályos tanuló tervezte meg. Az egyéni pontverseny is értékelve lett, ahol az úszószámok után minden korosztály első három helyezett versenyzője egy kis serleget kapott ajándékba. Azokat a versenyzőket, akiknek nem sikerült érmet elérniük, a versenyszervezők egy úszósapkával ajándékozták meg. A legeredményesebb csapatokat is díjazták. Első helyezést ért el a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, ők vehették át a győztesnek járó serleget. A második helyezett a rendező csapat, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, a harmadik helyezett pedig a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola lett. Mindkét iskola versenyzői hasonlóan az első helyezetthez, serleg díjazásban részesültek.

Reményeink szerint jövőre újra megrendezhetjük ezt az úszóversenyt az egyházi fenntartású iskolák számára.

Zalán Csaba
testnevelő, úszóezdő

Benkő Géza a Cervinus Teátrum kisszínpadán

Kötetlen kávéházi csevej Benkő Gézával

Az Evangélikus Ótemplom

Egymillió még hiányzik a tetőfelújításhoz