Connect with us

Színház

Kötetlen kávéházi csevej Benkő Gézával

Benkő Géza a Cervinus Teátrum kisszínpadán
Benkő Géza a Cervinus Teátrum kisszínpadán

Arról az oldaláról ismerhették meg Benkő Gézát a színházbarátok szerda este, amiről eddig nem volt tapasztalatuk. Benkő Gézát ismerjük már a színpadról, ismerjük a Jóban rosszban című tévésorozatból, de íróként még nem mutatkozott be felénk. Ezúttal saját írásaival lépett a Cervinus Teátrum aulájában felállított színpadra, hogy kísérőjével, Ölvecky Andrással felváltva szórakoztassák a publikumot. Ölvecky András új arc felénk. A fiatal billentyűs-énekes Varga Emese dalszövegeiből adott elő.

Az ötven perces zenés irodalmi barangolás után Benkő Géza tájékoztatta a közönséget, hogy az ilyen jellegű szeánszokat szeptembertől rendszeressé szeretnék tenni. Még a teátrum korábbi vezetése tett kísérletet valami hasonlóra, úgy két évvel ezelőtt, amikor megalakította a Színházbarátok Körét. A kör kb. két-három alkalommal találkozott a Zebrában, de aztán az valamiért abba maradt, pedig kellemes esték voltak, ráadásul a hely hangulata is tökéletesen alkalmas volt az ilyesmire. Ott is fellépett és aratott nagy sikert Benkő Géza. A siker természetesen most sem maradt el, egyedül talán a tapsolók száma okozott némi hiányérzetet jelen sorok írójában. Azok, akik nem jöttek el, bánhatják. Ők felvételről megnézhetik a Körös TV műsorán, de az élmény élőben és felvételről tejesen más, gondoljunk csak annak a csatornának a műsorára, ami kikerült az informatika alapcsomagjából héhány hónappal ezelőtt.

A Magyar értelmező kéziszótár legutolsó kiadása szerint a csevej pontos jével írandó

Népszerű

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

22 milliós támogatást nyert a Cervinus Teátrum

Színház

Rigler Renáta, a Cervinus Teátrum művésze Arany János Pázmán lovag című versét adta elő (Fotó: Cervinus Teátrum FB) Rigler Renáta, a Cervinus Teátrum művésze Arany János Pázmán lovag című versét adta elő (Fotó: Cervinus Teátrum FB)

Virtuális összekapaszkodást jelenthet az idei verslánc

Színház

Csasztvan András (középen) (Fotó: Babák Zoltán) Csasztvan András (középen) (Fotó: Babák Zoltán)

Csasztvan András a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehet át

Cervinus Teátrum

Széplaky Géza és Szemerédi Bernadett Széplaky Géza és Szemerédi Bernadett

16 órától közösségi csatornáin keresztül közvetít ünnepi műsort a Cervinus Teátrum

Cervinus Teátrum

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect