in , ,

Kétharmados kormányváltást vizionál Földesi

Földesi Zoltán

Földesi Zoltán nagyon figyelmes. A második Orbán-kormány születésnapjára sajtótájékoztatót hívott össze, hogy értékelje az elmúlt időszakot. Sokkal, de sokkal rosszabbul élünk, mint három éve, foglalta össze tömören. Leépült a demokrácia, a szerzett jogokat a munkaügy terén megnyirbálta, saját embereivel töltötte fel az apparátust. Az Alaptörvényt sokadszor módosítják, de folyamatosan változik a választási törvény is, ami normális demokráciákban nem szokás egy évvel a választások előtt. Orbán Viktor három éve mindent a hatalom megszerzésének, most pedig a hatalom megtartásának rendel alá, mondta a szarvasi MSZP elnöke.

Rossz felé mennek a dolgok. Ha a baloldal összefog, akkor kormányváltás jöhet. Kétharmaddal. Ha nyernek, hatalmas változások lesznek. A közvélemény-kutatásokra nem kell adni, mert 2002-ben egy hónappal a választások előtt is a Fideszt hozták ki esélyesebbnek, aztán jött Medgyesi. Most már tudják, hogy Szentgotthárdtól Záhonyig össze kell fogni a baloldalnak, hogy meg tudják ismételni ezt. Ha sikerül, vissza fogják állítani a szerzett jogokat és Orbanisztán helyett a jogállamot.

Kettős kommunikációt folytat Orbán Viktor. Mind Brüsszelben, mind itthon azt mondja, amit hallani akarnak, ehhez a hazai média 90%-át megszerezte.

A trafikmutyi egy újabb Tocsik- vagy Hagyó-ügy lesz. Egy bolt mellett eljőve azt, látta, hogy itt nem nyílik nemzeti dohánybolt, hanem a dohánytermékek végkiárusítása folyik. A trafikmutyi nyertesei milliós nyereségre tehetnek szert havonta, míg az emberek többsége havi 47 ezerből él, és 4 millióan tengődnek a létminimumon, vagy alatta, jelentette ki a helyi szocialisták első embere.

Helyben minden rendben van. 12 beruházás indul el szinte egyszerre. Ezek közül a leglátványosabb a városközpont felújítása. Ez 20-30 évre megoldja a város arculatát. Most rengeteg kellemetlenséggel jár, de reményeik szerint december 31-ig be fognak fejeződni a munkálatok.

Átalakult az önkormányzatiság, ami nem minden részében ördögtől való, vannak benne logikus részek is. Szarvason úgy át fog alakulni, hogy még helyet is változtat. Földesi Zoltán irodája környékén valahol lesz Babák Mihály polgármester hivatala. Cserébe a szocialisták kaptak egy újat a Kossuth 30-ban, a Civil udvarban.

Az oktatási egységek elhelyezésével kapcsolatban, mint az oktatásért felelős bizottság elnöke, türelmet kért. Már körvonalazódik a végleges állapot. A Vajda Péter Gimnázium épületét a Székely fogja teljes egészében elfoglalni, mígy a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium a Petőfibe fog kerülni, amit nagyon szépen felújítanak. Közben még a szakszolgálatok és egyéb intézmények jönnek-mennek. Hely van. Kicsit haza beszélt, mikor kifejezte reményét, hogy a pedagógus életpályamodell bevezetésével, ill. a pedagógusbérek emelésével kapcsolatos ígéretét Orbán Viktor betartja.

A sajtótájékoztató végén Földesi Zoltán bemutatta a megújult MSZP-s logót, majd egy kis szocialista termékbemutatót rögtönzött.

Vélemény, hozzászólás?

Toi Toi a templom tövében

Város-rehabilitáció: a Jobbik a megfelelő tájékoztatást hiányolja