Connect with us

Zöld zóna

Gyógyteákat ihatunk, kenuba szállhatunk

Kenutúra
Kenutúra

Június 7-16. között rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok hetét, melyre természetesen a Körös-Maros Nemzeti Park is gazdag programmal készül.

Amint azt Tóth Judittól, a KMNP munkatársától megtudtuk, a tíz nap során Szarvason, Dévaványán, a Kis-Sárréten, Szabadkígyóson és Kardoskúton is szerveznek különböző túrákat.

– Szarvason két jelentős programra szeretném felhívni a figyelmet. Június 8-án, szombaton 10.00 órától Barnabás napi gyógynövényes foglalkozásra várjuk az érdeklődőket a Körös-völgyi Látogatóközpontba. Lesz teakóstoló és természetesen együtt megnézzük Anna-ligeti gyógynövényes kertünket is – mondta Tóth Judit.

A másik programot június 14-re hirdették meg. Ekkor szakvezető kalauzolásával kenutúra indul a szarvasi Kákafoki-holtág Anna-ligeti szakaszáról. A cél, hogy a résztvevők együtt fedezzék fel a vízről a partmenti és a vízi élővilágot. A túra 7 kilométer hosszú, és körülbelül három óra hosszáig tart. Találkozás reggel 9.00 órakor a Körös-völgyi Látogatóközpontban.

A felvételek a tavalyi gyógynövényes napon és kenutúrán készültek. Fotó: KMNP

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tegnap megnyitott a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

Kecskék és birka az új kisállat-simogatóban (Fotó: Babák Zoltán) Kecskék és birka az új kisállat-simogatóban (Fotó: Babák Zoltán)

Május 15-én nyit a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

Pusztai élőhelyek fejlesztése Dévaványa térségében

Sajtóközlemény

Fotó: Bencsik Antal Zsolt Fotó: Bencsik Antal Zsolt

Virtuális turista: felébredtek a Körösvölgyi Állatpark görög teknősei

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect