Connect with us

Szarvas

A következő hétéves ciklusban talán okosabbak leszünk

Tájolás
Tájolás

Az Európai Unióból érkező pénzek okosabb felhasználása a célja a Békés Megyei Önkormányzat „Tájolás” névre keresztelt road-schowjának. A programsorozat keretében csütörtökön szarvasi vállalkozókkal találkoztak a megyei vezetők.

A rendezvénynek a Liget Welness és Konferencia Hotel adott otthont, ahol először Farkas Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a december 31-én záruló hétéves ciklusban sok uniós forrás érkezett hazánkba, de nem mindig a legjobb célokra. Szép városközpontok épültek, a gazdaság fejlesztésére viszont keveset tudtunk fordítani.

Dankó Béla, az V. számú választókerület országgyűlési képviselője szintén a jelenlegi pályázati rendszer hiányosságairól beszélt. Hangsúlyozta: a következő hét év pályázati rendszerét azokra a tapasztalatokra támaszkodva kívánják kidolgozni, melyek az előző hét év során az önkormányzatoknál és a vállalkozóknál felhalmozódtak.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere kiemelte: büszke az itteni vállalkozókra, akik a nehéz gazdasági körülmények ellenére is megtartották a munkahelyeket.

Bogdán Tamás, a találkozónak otthont adó Liget Hotel igazgatója azokról a fejlesztésekről beszélt, amelyeket az elmúlt évek során pályázati források felhasználásával sikerült megvalósítaniuk. Egyebek mellett bővítették a férőhelyek számát, korszerűsítették a régi faházakat, s éppen most fejeződik be a napelemek felszerelése.

A vállalkozók közül többen is elmondták véleményüket a pályázati rendszerről. Lestyán György, a Szarvas Coop Zrt. vezérigazgatója szintén beszámolt pályázati sikereikről, ugyanakkor fontos feladatként jelölte meg a pályázatokkal kapcsolatos bürokrácia csökkentését. Szító Imre, a Szarvasi Agrár Zrt. vezérigazgatója a mezőgazdaságot érintő javaslatokat tett. Megítélése szerint a jövőben nagyobb támogatást kellene biztosítani az állattenyésztéssel foglalkozók számára (az eddigi pályázati rendszer inkább a növénytermesztést preferálta). Emellett kiemelte a vízgazdálkodás és az öntözésfejlesztés fontosságát, erre szintén több pénzt kellene fordítani az elkövetkező hét évben.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Ragány Misa és Nagy Szilárd volt a jubileumi nyitógála meglepetésvendége (Fotó: Babák Zoltán) Ragány Misa és Nagy Szilárd volt a jubileumi nyitógála meglepetésvendége (Fotó: Babák Zoltán)

A remény himnuszával kezdődött a jubileumi évad a Szarvasi Vízi Színházban

Színház

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály, Szarvas város polgármestere (Fotó: Babák Zoltán)

Babák Mihály: Trianon egy olyan seb, ami sohasem fog behegedni, de ügyelnünk kell rá, ne fekélyesedjen el, nehogy az életünkre törjön!

Szarvas

Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán) Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán)

Jól halad az M44-es Tisza-hídjának építése

Közlekedés

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect