Connect with us

Oktatás

Megkopott sárgulás

Sárgulás

Szarvason hosszú évtizedek óta hagyomány, hogy az egyetem (korábban főiskola) végzős gazdászhallgatói bolondos felvonulással búcsúznak a várostól. Így volt ez ma délután is.

Nehéz nem észrevenni, hogy a sárgulás évről-évre veszít fényéből. Ma ezt többen szóvá is tették a főutcán álldogáló közönség soraiban. Az egyik legfontosabb ok talán az, hogy a gazdászhallgatók sincsenek már annyian, mint a főiskola fénykorában. Idén például mindössze 86 végzős hallgató mellkasára tűzték ki diáktársaik a sárga zsebkendőt.

A felvonulók élén ezúttal is a lovasok haladtak, őket hintók, lovas kocsik és traktorok követték, végül a zenészeket szállító kamion zárta a sort. Az első hintóban ott ült dr. Puskás János, a SZIE Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának dékánja, oldalán pedig a város képviseletében Besenczy Zoltán alpolgármester foglalt helyet.

Néhányan dalra fakadtak, s meghúzták a sörös üveget. A végén egy szerényebb slag is előkerült, emlékeztetve a közönséget arra, hogy tíz-húsz évvel ezelőtt bizony még alaposan meglocsolták a diákok az út mellett álldogálókat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Dr. Jakab Gusztáv Dr. Jakab Gusztáv

Fontos tudománytörténeti leletre bukkantak a SZIE szarvasi karán

Oktatás

Hogyan legyünk környezettudatosak?

Zöld zóna

Németh Lajos meteorológus Németh Lajos meteorológus

Németh Lajos meteorológus a felmelegedés hatásairól a kutatók éjszakáján

Zöld zóna

Új helyre költözött az iskolatörténeti kiállítás

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect