in , ,

Évzárónak indult, néptánc gála lett belőle

Sköcök

Ha még egyszer születhetnék, biztos nem hagynám ki az életemből, hogy néptáncot tanuljak. Pláne nem, ha megint Szarvas környékére születnék, ahol nagyon összeálltak a csillagok néptáncügyben. Ez tegnap is bebizonyosodott, amikor a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc tanszakának évzáró előadását láthatták a szülők és az érdeklődők a Cervinus Teátrum Színháztermében.

Hankó Tamás és Bakró Erzsébet gyerekei ismét szenzációsat mutattak. Az előadás első felében az iskolák, a benkás Vackor Gyermektáncegyüttes, a SZIE Gyakorló Óvodájának búzavirágjai, valamint a szlovákos kisiskolások mutatták be tánc- és énektudásukat. A műsor második felében felváltva a Sköcök ill. Tessedik Táncegyüttes adott elő. A Tessedik TE a közelmúltban hatodik alkalommal nyerte el a Martin György Néptáncszövetség minősítőjén a kiválóan minősült címet, de a Sköcök is különdíjasok lettek az V. Országos Néptáncversenyen, ami egyben csoportos országos tanulmányi verseny is volt.

Egy biztos. A nagymúltú szarvasi néptáncegyüttesnek méltó utánpótlása van a Chován falai között, ami egyébként is a város egyik büszkesége.

Amellett, hogy az autentikus néptánc dominál a műsorokban, nem lehet nem észrevenni, hogy van néhány olyan géppuskalábú növendék, akiken nem lennénk meglepve, ha valamilyen Experidance-féle produkcióban tűnnének fel. Csak a fenntartó bírja deszkával a képzésüket!

Az előadás végén a közönség, már ami maradt belőle, ugyanis ahogy peregtek a számok, úgy fogytak a nézők, vastapssal jutalmazta a gyerekeket. Egyszer talán azt is megéljük, hogy nem csak a gyerekek, hanem a közönség is kiválón minősül.

A műsor a következő volt:
1. Somogyi játékok és ugrós – Szlovák Ált. Isk. 2-3. o.
2. Szent István Egyetem Gyakorló Óvoda Búzavirág csoportja
3. Szlovák gyerekjátékok – Szlovák Ált. Isk. 1. o.
4. Pünkösdölő – Vackor Gyermektáncegyüttes (Benka Gyula Ev. Ált. Isk.)
5. Széki táncok – Tessedik Táncegyüttes
6. Tirpák Táncok – Sköcök Táncegyüttes
7. Fix-Stimm zenekar produkciója
8. Szilágysági táncok – Sköcök Táncegyüttes
9. Eleki táncok – Tessedik Táncegyüttes

Vélemény, hozzászólás?

Darvasi László és dr. Kutas Ferenc

Darvasi László leporolja a történelmet

Brindzát is árultak ma a csabacsűdi piacon