in

Ellobbant lehetőség

Amikor a mai előadásra vettem a jegyem az még az „Ellobbant tüzek dalélet-morzsák Domján Edit és Szécsi Pál életéből” című előadásra szólt. Úgy tudom a darab forgatókönyve elkészült és „csak” a jogdíjakra vártak. Valószínű ez lehetett az oka annak, hogy a ma nem került bemutatásra. Ha ez volt az ok, várhatóan hamarosan rendeződik majd és láthatjuk a darabot.

A mai előadás a tegnapihoz hasonlóan szintén múltat idézet, de nem annyira, mint a táncosok. A mai este a táncdalfesztiválok korát, 1966, 1967, 1968 és 1969-es éveket hozott vissza az előadás idejére. Ennek az időszaknak már én is szemtanúja voltam, főképp az ’68 és ’69-re emlékszem. Ott ültem a TV előtt és természetesen voltak kedvenceim. Ami zsebpénzem volt, azt bakelit lemezekre költöttem, többnyire kislemezeken adtak ki két-két dalt, nekem legalábbis ilyen volt. Nos ezt a kort idézte két fiatal művész, akik koruknál fogva nem élhették át azt a hangulatot, amit megidéztek.

A fülszöveg azt ígérte: „A régi táncdalfesztiválos idők hangulatát varázsoljuk a színpadra.” A varázs sajnos elmaradt. Liszi Melinda és Nagy Róbert hangja gyönyörű, (bár ma este Nagy Róbert többször hibázott). De Liszi Melinda minden dalhoz ruha és kiegészítő váltása, Nagy Róbert sharmja, a két gyönyörű hang, a szimfonikus zenei alap sem tudták a sivárságot, és a két piszkos, poros kottaállványt a színpadon elfelejtetni. Félre értés ne essék Liszi Melinda és Nagy Róbert nagyon jól teljesített, szépen, tisztán énekeltek, sőt nagyon jó volt a „Hang”, aki elmondta a dal „adatait”. De az egész kevés volt ahhoz, hogy elvarázsoljon annyira, amennyire a színház vagy koncert máskor elvarázsol.

Az előadás után átmentem a múzeumba, ahol a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola drámásai Dósa Zsuzsa rendezésében Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának egy órás változatát adták elő a Múzeumok éjszakája keretében. Sajnos csak az utolsó 20 percet sikerült megnéznem, de amit láttam az nagyon tetszett, remek előadást adtak elő a gyerekek. (Felkészítő tanár: Brachna Irén) Remélem még valamikor látható lesz a darab. Jó lenne, ha nem ütköznének a programok, a szervezők figyelnének egymásra. Itt egy órával kellett volna később kezdeni az előadást.

Vízi Színház, Szarvas, 2013. június 21.

Nagy Róbert a közönség között

Annál az első ügyetlen csóknál…

Szabad egy táncra?