in ,

Csúszásban a városközpont-rehab

Túrás a Kossuth utcán
Túrás a Kossuth utcán

Időarányosan véve némi csúszásban van a belváros központjának rehabilitációja, derült ki a tegnapi bejáráson. A csúszás oka a legtöbb esetben, hogy a termálvizes projekt még a kanyarban sincs a túrási munkálatokhoz képest. Így van ez a Fő tér környékén is, ahol a Ceres-kút mellett megy majd a vezeték, ami ellátja hővel az iskolákat.

Az egykori bank épületében javában folynak a munkák. Sajnos itt is megtréfálta egy-két dolog az építőket, pl. az, hogy a korabeli födém elég kókány munka. Monolit beton kerámia béléstestekkel van kombinálva megbonthatatlanul. Természetesen pont ott kellene áttörni. Sajnos a tervből is kimaradt egy-két apróság. Pl. nem került bele a számítógépes és a telefonos hálózat kiépítése. Ami ma nem annyira apróság, ugye? Bár van, aki a még mindig a papír illatáért van oda. Hodálik Pál alpolgármester kijelentette, hogy a jövőben igyekeznek olyan tervezőket találni, akik hajlandóak a terepen bogarászgatni, nem restek megbontani a vakolatokat, hogy az ilyen meglepetéseket elkerüljék.

A Cervinus Teátrum mögötti játszótéren már állnak az új játékok és piac kiszolgáló épülete is szépen halad. Köszönhető ez talán annak, hogy ez utóbbit a nulláról kellett kezdeni.

Ahogy most a Kossuth utca kinéz, elmenne egy Bruce Willis-film díszletének. Itt már a közművezetékek lefektetése folyik. Az üzletek forgalma megbénult, de a tulajdonosok meglepően türelmesek. Vagy csak a türelmes boltosok jöttek ki a felvonulást látva, a többiek meg bent dohogtak és a kis Babák Mihály vudubabákat kínozták. Talán egyedül az Állami Számvevőszék Ruházat bejárata úgy-ahogy járható. A virágboltosok csatárláncba állva, kézről kézre adva szolgálják ki a vevőket. Remélik, hogy ha hasznot nem is tudnak a lőárkok mőgül termelni, legalább nullára hozzák a költségeket ebben a néhány hónapban és bíznak abban, hogy később be tudják pótolni a kiesést.

A Bíróság épületéről a héten lebontották az állványokat, így már teljes pompájában virít, elsőre meglehetősen erős és élénk sárgában, de mintegy tíz percnyi fotózás után már teljesen ismerős a szín. Bár a vallásunk tiltja, hogy szép nagy fák kivágásán ilyen könnyen túl tegyük magunkat, de ebben az esetben talán még Hodálik Pál alpolgármesternek is igazat tudunk adni abban, hogy van olyan homlokzat, ami elé nem kell a fa.

Vélemény, hozzászólás?

Az első gombatermés Szentandráson

Szentandráson learatták az első gombatermést

Lapis Erika férfiakról, nőkről, szerelemről

Szerelemről versben, dalban