Connect with us

Szarvas

Négymilliárddal megugrott a költségvetés

Dr. Melis János jegyző
Dr. Melis János jegyző

Egyebek mellett az önkormányzati költségvetés módosítása is napirendre került a szarvasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén. Mint kiderült, 2013-ban a jelenlegi állás szerint 6 milliárd 51 millió 912 ezer forintból gazdálkodhat a város. A korábban tervezetthez képest ez több mint 4 milliárd forintos emelkedést jelent.

Az összeg növekedése természetesen nem váratlan dolog. A növekmény döntő része (mintegy 3,5 milliárd forint) a beruházásokhoz kapcsolódó fejlesztési bevétel. Amint azt dr. Melis János jegyző a költségvetés módosítására vonatkozó napirendi pont előterjesztésekor jelezte: mindez nem jelenti azt, hogy a városnak rengeteg szabad fejlesztési forrása lenne. Mindössze 25 millió forint az az összeg, amely további beruházások önerejeként rendelkezésre állhat.

A testületi ülésen szóba került a roma nemzetiségi önkormányzat által használt (de a települési önkormányzat tulajdonát képező) Arató Pál utcai székház állapota is. Gajdos Attila képviselő javasolta, hogy a testület a közeljövőben egy bejáráson tekintse meg a székházat, amely a hírek szerint nagyon rossz állapotban van.

Napirendre került a hulladékkezeléssel kapcsolatos helyi rendelet módosítása is. Itt több ponton változás várható, olyan módosításokat kell végrehajtani, melyeket az idén januárban életbe lépett hulladékgazdálkodási törvény előír.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szentandrás után Szarvason is bejárási tilalom a hétvégére

COVID-19

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Babák Mihály polgármester felhívása: A 70. életévüket betöltöttek EGYÁLTALÁN NE hagyják el otthonaikat!

Közérdekű

Dr. Melis János és Babák Mihály (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Dr. Melis János és Babák Mihály (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Babák: Célunk a járvány kialakulásának megakadályozása

Szarvas

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Polgármesteri tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat megelőzéséről

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect