in , , ,

Történelmi döntetlent aratott az LSZK

Az LSZK egyenlítő gólja
Az LSZK egyenlítő gólja

2000. június 29-én az Arató utcai sportpályán rendezék az első emléktornát Cziglédszky Sámuel tiszteletére. Azóta évről-évre, rotációban rendezi meg a barátságos minibajnokságot az a három csapat, ahol Samu bácsi edzősködött.

Szombaton immár 14. alkalommal lépett a pályára az LSZK (megye III.), a szentandrási Hunyadi (megye II.) és a Szarvasi FC (megye I.). A mérkőzést Korbely Péter vezette, aki szintén focizott az LSZK-ban, majd a játékostársak szerint átállt a sötét oldalra. A játékidő mérkőzésenként 1×45 perc volt.

A tornát a Szarvasi FC- LSZK kezdte. Az FC mintha fordítva állt volna fel. Mintha véletlenszerűen, vagy érkezési sorrendben lettek volna feltöltve a posztok. Klimaj Zoltán pl. a hátvédsorban kapott helyet. Izgalmasnak éppen nem volt mondható az első mérkőzés. A játék az LSZK térfelén folyt többnyire, az ő kapujukba is esett az első gól. Kristóf Gergő lőtte az elsőt Nagy Zsolt kapujába. Pontosabban a kapufájára, ahonnan éppen a gólvonalon belülre pattant. Zenga hiába nyújtózkodott, nem érhette el. Aztán az LSZK-s Radics József jól vette észre, hogy az FC új kapusa, Pajkó Péter előszeretettel tartózkodik a 16-os vonalán. Mikor megkapta a labdát, jó negyven méterről kapura emelte. A labda épp befért a léc alá. Pajkó kapus hiába próbálta meg a hanyatt-Superman-figurát, esélye nem volt. Azért mutatkozott már be kapus szerencsésebben új csapatánál az első mérkőzésén.

A mérkőzés végeredménye is 1:1 lett, úgy is mondhatnánk, hogy az LSZK eddigi legjobb FC elleni eredményével történelmi döntetlent aratott.

A második mérkőzésre a pályán maradt az FC és jött a Hunyadi. A friss szentandrásiak nagy lendülettel kezdtek, megpróbálták lehengerelni a szarvasi elsővonalas csapatot, a végeredmény -1:0- azonban a hazaiaknak kedvezett. A gólt a védelemben töltött büntetéséből szabaduló Klimaj szerezte.

A harmadik mérkőzésen a Hunyadi Bobvos Ferenc és Kiss László 2-2 góljával 4:1-re nyert. Az LSZK szépítőjét Radics József lőtte.

A Cziglédszki Sámuel emléktorna 2013-as végeredménye a következőképpen alakult:
1. Szarvasi FC – 4 pont (2:1 gólarány)
2. Békésszentandrási Hunyadi Mátyás SE – 3 pont (4:2)
3. LSZK – 4 pont (2:5)

A torna gólkirálya: Bobvos Ferenc (Hunyadi)
A legjobb kapus: Nagy Zsolt (LSZK)
A legjobb mezőnyjátékos: Szappanos Krisztián (Szarvasi FC) lett.

Vélemény, hozzászólás?

Furugy-nap

Furugy-nap, jókedvvel és finom ételekkel

A szarvasi úszócsapat

Szarvasi úszók a balatonfüredi nyíltvízi Európa-kupán