in , ,

Szarvasi siker az ultrafutó kupán

Pljesovszi Roland, szarvasi ultrafutó

Pljesovszi Roland, aki a BSI futónagykövete Szarvason, élete első ultrafutásán vett részt, s máris jelentős sikert ért el.

Június 22-én Kecskeméten rendezték a Benkó Zoltán Szabadidő Központban az OptiVita Ultrafutó Kupa 2. fordulóját, az Ironteam SE szervezésében. Az OptiVita Ultrafutó Kupa létrehozásával a szervezők egyik célja az volt, hogy új versenyzőket toborozva bővítsék az ultrafutó társadalmat.

Alapítottak egy Ultra Premier különdíjat is, mellyel azokat jutalmazzák, akik életük első ultratávját teljesítik, azaz a kupasorozat valamelyik állomásán, a 6 órás versenyszámban legalább 50 km-t futnak. A díjra jelöltek között Roland is ott volt.

A hatórás verseny délelőtt tíz órakor kezdődött. Az ultrafutás lényege, hogy az adott idő alatt minél hosszabb távot tegyenek meg a futók. A versenyzőknek nem csak a tereppel és a távval kellet megküzdeniük, hanem az időjárással is. Helyenként a napon 42 fokot is mértek, így teljesítették a versenyt az 1 kilométeres körpályán.

Roland – bár élete első ilyen versenyén vett részt -, máris az élbolyban végzett, az 5. helyezést érte el, 54,015 km-el. Ezzel az eredménnyel az Ultra Premier különdíjat is bezsebelhette.

A fiatal tehetség köszöni mindenkinek, aki szurkolt neki, s azoknak is, akikkel az elmúlt időszakban együtt futott. Nem áll meg itt, készül a további ultra távokra, ehhez szponzorokat keres. Aki látja a tehetséget benne és szívesen segítene neki, keresse a facebookon.

Facebook-információ

Vélemény, hozzászólás?

Oszter Sándor és Failoni Donatella a Vízi Színház színpadán

Evangélikus jó tanuló – jó sportoló