in , ,

Szarvasi Hagyományőrző Fúvószenekar on tour

Úton Erdélyben

Erdélyi túrára indult csütörtökön a Szarvasi Hagyományőrző Fúvószenekar – egyik fele Szabados-Tóth Gábor vezetésével. A másik otthon tartotta a frontot a Cervinus Fesztiválon, a Víziszínpadon.

A kisebb nagyobb megszakításokkal, kb. három kétcentes pálinkakor Méhkeréknél átlépték a határt, hogy aztán Nagyváradon egy nagyobb pihenőt tartva megnézhessék a székesegyházat, és annak kincstárát, ill. alkalom adódott a város belvárosának megtekintésére és egy kis shoppingolásra is.

Az érkezés Vársonkolyosra a délutáni órákban történt. A település a Király-erdő peremén a Sebes-Körös völgyében fekszik, nem messze a Királyhágótól. A Trianon utáni időkben 1941 és 1944 között Magyarországhoz tartozott. Mind a mai napig sokan beszélnek magyarul, de az erőteljes elrománosítási program nagyon eredményes volt.

A szállás egy nagyon kellemes panzióban van, nem messze a Sebes-Köröstől. Az első nap pihenéssel és egy kis gyakorlással telt. A zenekar az utolsó pillanatban kiegészült két magyar kötődésű ír zenésszel is, így a tábor nemzetközivé minősült. A hátralevő időben raftingtúra vár a bátrabbakra, majd egy fellépés a tordai sóbányában és a kalotaszentkirályi iskolában.

Vélemény, hozzászólás?

Kiállítás vs. gálaest

Sátrat vertek a csabacsűdi templomkertben