Connect with us

Hírek

Fókuszban a szelektív hulladékgyűjtés

Hamzáné Szécsi Ágnes

A városrehabilitációs program keretében egy elkülönített alap szolgálja a környezettudatosság elterjesztését. Ezzel kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Hamzáné Szécsi Ágnes, a Körös-szögi Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A kampány célja a helyi környezettudatosság elterjesztését segítő tájékoztatási, illetve szemléletformálási akciók szervezése. Szeretnénk minden korosztályt megcélozni – hangsúlyozta az ügyvezető. Az akció részleteiről elmondta: első lépésként a médián keresztül kívánják a lakosság figyelmét felhívni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Szarvas egyébként e téren jól áll, a városban tíz szelektív hulladékgyűjtő sziget van és a Komép Kft. telephelyén is elkülönítve helyezheti el a hulladékot a lakosság.

– Hamarosan minden háztartásba eljuttatunk egy tájékoztató szórólapot. Következő lépésként július 30-án családi napot szervezünk az arborétumban, ahol egy ideiglenes szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyezünk el és játékos vetélkedőkkel várjuk a családokat – mondta Hamzáné Szécsi Ágnes. Hozzátette: a fiatalokat is szeretnék megnyerni, ezért létrehoznak egy facebook-oldalt, melyen egyebek mellett film- és fotópályázatot is hirdetnek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. március 30.

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Közel hatvanezer kötetet leltároz a Városi Könyvtár

Szarvas

Madács Szabolcs és Novodomszky Éva (Fotó: Madács Szabolcs) Madács Szabolcs és Novodomszky Éva (Fotó: Madács Szabolcs)

Hajra fel! – a négy fal között

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Csak mementó maradt az arborétum kétszáz éves tölgyéből

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect