in , ,

Fókuszban a szelektív hulladékgyűjtés

Hamzáné Szécsi Ágnes

A városrehabilitációs program keretében egy elkülönített alap szolgálja a környezettudatosság elterjesztését. Ezzel kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Hamzáné Szécsi Ágnes, a Körös-szögi Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A kampány célja a helyi környezettudatosság elterjesztését segítő tájékoztatási, illetve szemléletformálási akciók szervezése. Szeretnénk minden korosztályt megcélozni – hangsúlyozta az ügyvezető. Az akció részleteiről elmondta: első lépésként a médián keresztül kívánják a lakosság figyelmét felhívni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Szarvas egyébként e téren jól áll, a városban tíz szelektív hulladékgyűjtő sziget van és a Komép Kft. telephelyén is elkülönítve helyezheti el a hulladékot a lakosság.

– Hamarosan minden háztartásba eljuttatunk egy tájékoztató szórólapot. Következő lépésként július 30-án családi napot szervezünk az arborétumban, ahol egy ideiglenes szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyezünk el és játékos vetélkedőkkel várjuk a családokat – mondta Hamzáné Szécsi Ágnes. Hozzátette: a fiatalokat is szeretnék megnyerni, ezért létrehoznak egy facebook-oldalt, melyen egyebek mellett film- és fotópályázatot is hirdetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Bál a víz fölött

Gyalogtúra Túrra