in , , , , ,

Útügyi biztos van, útjavítás még nincs

Megyei útügyi biztosokat nevezett ki a napokban a nemzeti fejlesztési miniszter. Békés megyében ezt a szerepkört Dankó Béla, Kondoros polgármestere (egyben az V. számú választókerület országgyűlési képviselője) kapta. Megbízatása idén december 14-ig szól.

Feladata elsősorban az lesz, hogy összegyűjtse az utak műszaki állapotával kapcsolatos lakossági és önkormányzati észrevételeket, panaszokat. Javaslatokat tesz majd arra vonatkozóan, hogy a közútkezelő mely útjavításokat végezze el leghamarabb, természetesen az anyagi lehetőségek függvényében. Figyelemmel kíséri az uniós és hazai forrásból megvalósuló, illetve előkészítés alatt álló útberuházásokat (térségünkben az M44-est), véleményezi az országos fejlesztési tervek megyénket érintő részeit.

Az útügyi biztos valószínűleg Szarvasról és környékéről is kap majd kéréseket, javaslatokat. Szarvason egyebek mellett a Kazinczy utca s annak folytatása, a Szentesre vezető út, Békésszentandráson pedig a Hunyadi utca, valamint a Gödényhalomra vezető út állapota hagy maga után bőven kívánnivalót.

Vélemény, hozzászólás?

Az év legszebb természetfotóit hozták el Szarvasra

Átadások: új kiszolgáló épület a piacon, aszfaltút az Erzsébet-liget mellett