in ,

Középhalmi tanyanap: ettek, ittak, mulattak

Tanyanap Középhalmon

A hőség ellenére is nagyon vidám hangulatban zajlott szombaton a középhalmi tanyanap, melyet az Ótemplomi Szeretetszolgálat és a Civilek a Külterületért Középhalmi Egyesülete közösen szervezett.

A bográcsokban finom ételek rotyogtak, a színpadon előbb kulturális csoportok követték egymást, majd vidám tánczene szólt. A tanyavilág lakói több csoporttal is képviseltették magukat a főzőversenyen. Ezek egyike a Barátok-2000 nevet viselő társaság volt, melyet a Dernovits, a Lestyan, a Jurák és a Csipai család közösen alkotott. Bográcsukban csülökkel megspékelt körömpörkölt rotyogott, melybe sertésfarok és sertésfül is került. Az már csak a délutáni órákban derült ki, hogy fáradozásuknak meglett az eredménye: a főzőverseny egyik különdíját ugyanis ők nyerték.

Szórakozásra számos lehetőség kínálkozott a nap folyamán. Akinek úgy hozta kedve, táncra perdülhetett, hintóra ülhetett, felpattanhatott a veterán traktorok és motorok nyergébe (amint azt egyik fotónkon láthatják, ezt tette Lázár Zsolt esperes és édesapja is). A polgárőrség és a rendőrség is segített a programokban, KRESZ-vetélkedőt szerveztek.

A főzőverseny zsűrije a Civilek csapatának zúzával gazdagított körömpörköltjét találta a legfinomabbnak, így övék lett az első díj. A második helyet a Szívbetegek zúzája, a harmadikat Angyalka töltött káposztája érdemelte ki. Negyedik lett Sumpedró zúzával készült kakasa (úgy látszik, a versenyen főszerephez jutott a zúza). Az ötödik helyezést Paradicsom tarhonyás lecsója, a hatodikat pedig Vigyori zöldbabbal készül pulykakolbásza érdemelte ki.

Különdíjat kapott a Kákai csibészek pásztorgulyása, a Barátok-2000 csülkös körömpörköltje és az Ezüstévek tarhonyás lecsója. Szintén különdíjat kapott az Ótemplomi Szeretetszolgálat gulyáságyúban főtt, 600 adag töltött káposztája.

Vélemény, hozzászólás?

A technika is segíti a tájékozódást

Szarvasi szabad strand: idén még nem lesz előrelépés