Connect with us

Hírek

Ghymes-dalok szálltak a víz felett

Ghymes dalok a Víziszínpadon

Vasárnap este lépett színpadra a Ghymes együttes, amely 1983-ban alakult Szarka Gyula vezetésével. Első koncertjeiket a Nyitra melletti Gímes (régi írással Ghymes) községben rendezték, ezért vették fel ezt a nevet. A Ghymes együttesről így ír Malek Miklós: „A saját hang, mely csak keveseknek jut ki, mely igazán az egyéniség jellemzője!, a saját hang, ami nyomon követhető tucatnál több CD-jükön, a saját kortárs hang, mely kijelöli a további művészi utat. Ez az, amire mindig számíthat a közönség, ez az a bizonyosság, mely koncertjeikre elővételben eladja a jegyeket és ez az a művészi hitel, mely arany és platina lemezek sokaságát termeli. Ez az, mely az egyre bővülő Európában biztosan jelzi az eredetet, olyan valami, mint a legjobb valuta – csak magyar”

Nos, Szarvason a Ghymes együttes koncertjére nem telt meg a nézőtér. A koncert alatt többen elmentek. Pedig az együttes fantasztikus koncertet adott. Ritkán hallani igazi élőzenét, melyet profi muzsikusok adnak elő, amely tele van érzelemmel, lüktető és andalító egyszerre. A Ghymes sajátos stílusának meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegei. Szarka Gyula pedig a népzenei alapú muzsika utánozhatatlan mestere. Szarka Gyulán és Szarka Tamáson kívül hat muzsikus lépett színpadra. A színpad két szélén plusz hat segítő tette a dolgát. A hatalmas keverőpult, a fények, mind-mind hozzátettek a koncerthez.

A szarvasi közönség talán még nem nőtt fel a „GHYMES-ZENÉHEZ”, ahogyan nevezik zenéjüket. Vagy a belépő volt túl sok a szarvasiak számára, hiszen ezen a nyáron nagyon sok a belépő-díjas előadás a Szarvasi Vízi Színház színpadán. Ezt jelzi az is, hogy a hídon nagyon sokan álltak, onnan hallgatva a koncertet.

Kiemelt

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. március 30.

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Közel hatvanezer kötetet leltároz a Városi Könyvtár

Szarvas

Madács Szabolcs és Novodomszky Éva (Fotó: Madács Szabolcs) Madács Szabolcs és Novodomszky Éva (Fotó: Madács Szabolcs)

Hajra fel! – a négy fal között

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Csak mementó maradt az arborétum kétszáz éves tölgyéből

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect