in , ,

Kincsekre bukkanhatunk a turkálókban

Kincsek a turiban

Nehéz lenne megmondani, hogy az emberek hány százaléka vásárol használt ruhát a turkálókban. Tény viszont, hogy csak Szarvason jó néhány üzlet specializálódott erre, s úgy tűnik, meg is élnek belőle. Van aki azért tér be ide, mert új ruhára nem futja a pénzéből, más pedig azért, hogy divatos, egyedi darabot találjon.

Csabacsűdön nincs ugyan használtruha-üzlet, de háromhetente a művelődési házban tartanak turkálós vásárt. A legutóbbi ilyen alkalomra mi is ellátogattunk, hogy megkérdezzük, ki miért szeret „turkálóban” vásárolni. Az hamar kiderült, hogy kis településről lévén szó, kevesen beszélnek erről szívesen, pláne nem fotózással egybekötve.

– Nincs ezen semmi szégyellnivaló, én például minden alkalommal eljövök válogatni. Itt veszek a férjemnek munkásruhát, némelyik olyan strapabíró, hogy évekig lehet hordani – mondta Szebegyinszkiné Janecskó Judit. Azt is elárulta, hogy szabad idejében foltvarrással foglalkozik, s a turkálós vásárokon ehhez mindig nagyon jó alapanyagokat talál. Gyerekeinek és unokáinak is sok holmit vett már itt, s mint mondja, a használt ruhák azért is jók, mert biztosan nem éri az embert meglepetés az első mosásnál. Nem ugrik össze az anyag és nem is engedi ki a színét.

Judit ezúttal lányával és unokájával, Lilivel érkezett. A kislány egy pólót és egy sárga cipőt is kiválasztott magának, s egy fotózás erejéig nekünk is megmutatta.

Azt, hogy a tizenéves fiatalok miért szeretnek turkálóban vásárolni, két fiatal lány mondta el nekünk (név nélkül) az egyik szarvasi használtruha-bolt előtt.

– A suliban főleg a lányok sokat foglalkoznak azzal, hogy ki milyen cuccokban jár. A fiúkat az ilyesmi nem annyira érdekli. Aki túl gyakran veszi fel ugyanazt a blúzt, nadrágot vagy szoknyát, azt hamar kibeszélik a többiek. Nekünk nem futja sok új ruhára, ezért vásárolunk a turkálóban. Itt ugyanazért a pénzért sokkal több holmit tudunk venni. Némelyik egész jó állapotban van, nem is látszik, hogy használt. Egyébként sem kötjük ezt mások orrára – mondták a lányok.

Vélemény, hozzászólás?

Ghymes-dalok szálltak a víz felett

Viszockij, a legnépszerűbb orosz „bárd”