in , ,

Így kell kijönni a második félidőre hátrányban

Petykó Adrián fejes gólja

A szokásos lendülettel kezdett a Csabacsűd SE a Tótkomlósi TC elleni mérkőzésén otthonában, de a vendégek sem jöttek feltett kézzel. Az első negyedórában három hatalmas helyzete is volt a hazaiaknak. Szerencséjük sajnos nem, pedig nem ismertek elveszett labdát. Mikor a kapus kiejtette a labdát, egyből ketten raboltak volna rá.

Sajnos a 34. percben jött a fekete leves. A vendégek 11-ese, Nagy Róbert vihette egyedül Harman Józsefre a labdát. A csabacsűdi kapus az első lövést hárította, majd amikor az oldalra pattanó labda után vetette magát, szabálytalankodott a tótkomlósi támadóval, bár a képekből inkább az látszik, hogy Nagynak hihetően sikerült Harman kapus vállába botlania. A bírónak ebben a helyzetben kevesen rótták fel azt, hogy a büntetőpontra mutatott. Az ítéletet Ibrányi Lajos hajtotta végre, ezzel 0:1-re módosította az állást. Ez maradt a félidő eredménye is.

A második félidőt pont olyan energiaszinttel kezdték a hazaiak, mint az elsőt. Nem törte meg őket az első félidő szerencsétlensége. Sajnos egyből -a 49. percben- újabb pofont kaptak. Fazekas János jobbra kifelé csavarodó labdáját Harman nem érhette el, ezzel 0:2-re változott az állás.

Mintha mi sem történt volna, a csabacsűdiek mentek tovább. Senkit sem hibáztattak, nem estek egymásnak, ahogy az ilyen helyzetben várható lenne. A profi hozzáállás meghozta a gyümölcsét. Az 56. percben a félidő elején beállt Kasnyik Dávidnak jutott a főszerep. Sajben Gábor balról keresztbe lőtt labdáját szelídítette meg, és lőtt a hálóba. 1:2.

11 perc múlva Kis Mátyás szabadrúgást ívelt a kapu elé. A kapus nem tudta fogni. A róla kipattanó labdát Borgulya lőtte a hálóba. 2:2.

A 3:2-es végeredményt Petykó Adrián állította be, aki egy kapu elé bedobott labdát fejelt a hálóba a 80. percben.

Aki egy ilyen román-magyar tinglitangli semmi után kezd elfordulni a magyar focitól, jöjjön ki a Csabacsűdre! A jó levegő garantált, a jó mérkőzésre meg jó az esély. Egervári Sándor a Körös tévétől kérheti el az oktatófilmet arról, hogy kell kijönni egy hátrányban levő csapatnak a második félidőre.

Csabacsűdi SE: Harman József Ákos, Sovány Pál, Petykó Adrián, Gombár Attila (90″ Sonkoly Lajos), Kis Mátyás, Szilágyi Dániel, Bakró Géza Attila, Borgulya Tamás (92′ Szilágyi Balázs), Medvegy Ákos, Sajben Gábor, Varga Tamás (46′ Kasnyik Dávid). Nem kapott játéklehetőséget: Nagy Zoltán, Virág Imre

Kispad: Brlázs István Gábor vezetőedző, Hajdu István gyúró

Brlázs Gábor: — Végig mi irányítottuk a játékot, de két figyelmetlenséggel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A végén már jobban koncentráltunk.

A csabacsűdi ifi 4:2-re nyert a délutáni mérkőzésen.

Vélemény, hozzászólás?

Szinfonik Live – élőben

Hétvégi focieredmények