in , ,

Gumikesztyűben kezdődött a mobilitási hét

Lányok gumikesztyűben

2006-ban csatlakozott Szarvas a mobilitási hét programsorozatához. Ezen -a ma kezdődött- héten arra szeretnék felhívni a szarvasiak figyelmét, hogy van élet a benzinnel hajtott járműveken túl, járjanak kerékpárral munkába, bevásárolni, vagy hivatalos dolgaikat intézni. A mobilitási hét nyitánya délután volt az Arborétum előtti kerékpártárolónál volt, ahol Hodálik Pál alpolgármester bocsátotta útjára a programsorozatot egy környezetvédelmi nappal, amin a tervek szerint a Pepikert környékének illegális hulladéklerakóit térképezték és számolták fel. A szükséges védő- és egyben láthatósági mellényt, valamint a védőkesztyűt a szervezők biztosították.

Érdemes részt venni a programokon, mert a regisztrálók között a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesülete jóvoltából egy kerékpárt sorsolnak majd ki a vasárnapi Európai Autómentes Napon.

Holnap délelőtt 10 órától a bringások adhatják a vérüket a Cervinus Teátrum aulájában szervezett véradáson. Az itt résztvevő donorok is jogosultságot szereznek a kerékpár sorsolásán való indulásért vasárnap.

Vélemény, hozzászólás?

Egy 2011-es 49 fokos Stanley szilvából készült pálinka az idei csúcs

Új ruhába öltöztetik a kis Árpádot