Connect with us

Kiállítás

Szín-kavar-kád – Szarvas a fotósok szemével

Szarvas Város Facebookra delegált minisztere, Hodálik Pál, nyitotta meg azt a 25 képből álló kiállítást, amit a Szarvas és környéke fotókon elnevezésű szakadár fotóscsoport tagjainak a képeiből állítottak össze szak- és művészemberek segítségével. A csoport alapítója, Kiss János, néhány hónapja kilépett az egyik szarvasi csoportból, mert ahogy mondta, elege lett az ottani hangulatból és úgy gondolta, minden negatív energiától mentesen próbálja fotókon megmutatni Szarvas szépségeit. Ennek első termése a Tessedik Sámuel Múzeumban megnyílt tárlat.

Elsőre kicsit zavarba ejtő volt, hogy a tér közepén egy bontásból származó zománcozott fürdőkád figyelt benne kevés vízzel, de mint később kiderült, demonstratív szerepe volt a megnyitón. Hodálik Pál az esemény előtt minden megjelent kiállítónak adott egy-egy színes festékpasztillát, amit egyenként beledobtak, hogy végül a színek összekeveredjenek és egy igazi szín-kavar-kád legyen belőlük, ahogy akiállítók, Baloghné Homonnai Mária, Kanti Dorottya, Gombárné Urbancsok Éva, Szabó Zsolt, Panni Zsolt, Valló Zoltán, Uhljár Attila, Kiss István és Kiss János is teljesen változatos látásmódot és személyiséget képviselnek. Bár Hodálik Pál alpolgármester eredetileg nem akart kiállítani, az utolsó pillanatban egy kép erejéig valahogy csak elgyengült, így az ő képe is ott van az egyik paravánon.

A szarvasi fotósok tárlata körülbelül egy hónapig lesz látható a Tessedik Sámuel Múzeum földszinti kiállítótermében.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A járványhelyzet miatt csúszhat a múzeum tervezett nyitása

Szarvas

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect