in ,

Iskolamustra Békésszentandráson

Szentandrási iskolások

Immár második tanévét kezdte meg a katolikus egyház égisze alatt a békésszentandrási iskola. A hét elején mi is ellátogattunk az intézménybe, hogy bepillantsunk a tanulók hétköznapjaiba.

– Jelenleg 210 diákunk van, közülük 22-en első osztályosok – fogadott bennünket Molnár Imre Zoltán, a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola igazgatója. Mint mondta, a tavalyi fenntartóváltást pozitív lépésként értékeli, az intézmény az egész tanév során minden téren biztonságosan tudott működni. A fenntartó egyház minden szükséges dolgot biztosított számukra, semmiben nem szenvedtek hiányt.

A szentandrási iskola diákjai hosszú évek óta köztudottan jól szerepelnek a különböző tanulmányi versenyeken, s később a középiskolákban is kiválóan megállják a helyüket. Molnár Imre Zoltán szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy az intézmény minden pedagógusa elhivatott és szakmailag jól felkészült.

– Az oktatási, nevelési feladatok ellátásához megfelelő infrastruktúrával rendelkezünk. A testnevelés órák lebonyolításához tornaterem és tornaszoba is rendelkezésre áll. Emellett az első és a második osztályosok úszásoktatáson is részt vesznek a szarvasi fürdőben – mondta az igazgató.

A Hunyadi János Katolikus Általános Iskolában 2011. szeptembere óta minden diák számára ingyenesek a tankönyvek. A milliós nagyságrendű tételt a fenntartóváltás után is magára vállalta a település önkormányzata.

Vélemény, hozzászólás?

Felgyúltak a fények a Kossuth utcában

Ahová nem vezet út, oda a gazdaság is nehezen megy