in , ,

Csak 2-1-re nyert a Csabacsűd

Medvegy Ákos

Csabacsűd a Mezőhegyesi SE-t fogadta vasárnap otthonában. Akiknek nem ment el végleg a kedvük a magyar focitól a hollandoktól kapott nyolcas után, azokat 24 fok és gyönyörű őszi idő várta a csabacsűdi pályán.

Az első negyedóra mélységes unalmat ígért, de aztán egyre élvezhetőbbé vált a játék. Ez elsősorban Medvegy Ákosnak és Borgulya Tamásnak volt köszönhető, akik sorozatosan elmentek a szélen és adták be középre a labdát, de ott mintha lyukas lett volna a csabacsűdi támadósor, nem volt kinek beadni. Az első félidő végére a játék túlnyomórészt a vendégek térfelén folyt. A középpályán nagyon szépen szedték össze a csabacsűdiek az ellenfél előreadott labdáit, viszont a hátulról indított hazai támadások is rendszerint itt torpantak meg. A csatárok hiába indultak meg sokszor, a középpályán megállt a támadás, hogy egy kis tilitoli és szép cselek után menjen előre a labda.

A második félidő egyből egy felszabadítással kezdődött. A vendégek hátvédje megkérte a kapusukat, hogy ne ordítson már folyamatosan, ahogy tette azt az első játékrészben. A kapus megfogadta, vagy megsértődött, de beszüntette a folyamatos hangtámadást. Ettől kezdve a madarak is megjelentek a környéken.

A játék szinte teljes egészében a mezőhegyesiek térfelén folyt a második 45 percben. A Csabacsűd szinte percről-percre adott munkát az elnémított kapusnak. A 61. percben aztán meg is lett az eredménye, Bakró Géza talált fejjel a hálóba. 1-0. Alig öt percre rá büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Vincze Alex révén értékesítettek is. 1:1. Bakró folyamatosan érkezett a kapu elé a beadott labdákra. Hol centikkel maradt csak le, hol jobban, de a 70. percben pont be tudta kotorni a a hálóba, és módosította 2-1-re az eredményt. A hátralevő 20 percben is folyamatos nyomás alatt tartották a mezőhegyesiek kapuját. Az utolsó percben egy szép akcióval búcsúztak a csabacsűdiek azokól, akik hajlandók voltak végig nézni a meccset a pénteki zakó után. Egy balról középre adott labdát a csapatkapitányi karszalagot viselő Kis Mátyás fejelte vissza középre tudatosan és nagyon pontosan az ott érkező Kasnyik Dávidnak, aki a léc fölé stukkolta a labdát. Az év legszebb fejes összjátékából szerzett legszebb fejesgól lehetett volna, ha bemegy. Sajnos több gól nem esett, így a végeredmény 2-1 maradt.

Csabacsűdi SE – Mezőhegyesi SE 2-1 (0-0)

Nagy Zoltán, Sovány Pál, Kis Mátyás, Bakró Géza (90′ Szilágyi Balázs), Borgulya Tamás, Petykó Adrián, Szilágyi Dániel (72′ Bertók Gergő), Medvegy Ákos, Gombár Attila (76′ Varga Tamás), Sonkoly Lajos, Kasnyik Dávid

Nem kapott játéklehetőséget: Harman József Ákos (kapus)

Kispad: Brlázs István Gábor vezetőedző, Hajdu István (gyúró)

Kézzel és lélekkel készült a töltött káposzta

Két félidő az ellentétek jegyében