in , ,

Két félidő az ellentétek jegyében

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Túrkeve, 100 néző. V.: Sándor, Szikszay. Szarvas: Kasik – BUZÁSI 3, RADNÓTI 6, GÁBOR 12, Zelei 4, HAJDU 3, Ábrahám. Csere: Labát, Juhos (kapusok), Kovács F. 3, Kondacs, Farkas, Szuhaj, Bagi, Zubor, Krizsán. Edző: Barna Károly. A Túrkeve legjobb góldobói: Nyakó 7, Kovács 5.

Bizonyára sokáig fogja emlegetni a szarvasi együttes minden játékosa, ezt az októberi meccset… Bár nem volt péntek, fekete macskákat sem láttak a lányok sehol, valami mégis történhetett, hiszen rémes első félidőt produkált a csapat. Tucatnyi eladott labda, több technikai hiba és mínusz öt gól: röviden ennyi is lehetne az első félidő krónikája, ha szűkszavúak akarnánk lenni. A hazai csapat pedig megfelelő védelem hiányában csak jött, jött. Nem voltak kilépések, nem segítették a kapus munkáját sem, így elkerülhető gólokat kaptak a lányok, jelentős előnyt adva ezzel a Túrkevének.

A szünetben nem maradt el a fejmosás és biztatás sem. A második félidőt ennek szellemében kezdték a játékosok, bár az elején már hét góllal is vezettek a túrkeveiek. Koncentráltabban védekezett a csapat, pontosabbá váltak a támadás befejezések, javult a kapusteljesítmény, amik együttes hatásával sikerült a hátrányt lefaragni. Hatalmas szívvel és akaraterővel a 49. percben átvették a vezetést a szarvasiak, amelyet már ki sem adtak a kezükből.

A győzelemmel élen maradtak a lányok, a jövőben azonban stabilabb játékra lesz szükségük ahhoz, hogy tartósan is ott maradhassanak.

Túrkevei VSE–Szarvasi NKK 29–31 (18–13)

Barna Károly: – Egy könnyebbnek ígérkező mérkőzést tettünk nehézzé saját magunknak, az első félidei teljesítményünkkel. Öröm azonban, hogy fel tudtunk állni a padlóról és igazi szívvel, küzdeni tudással gyűjtöttük be a kötelező két pontot.

A képeket Majoros Attila készítette.

Csak 2-1-re nyert a Csabacsűd

Mégis, kinek a véleménye?