Connect with us

Szarvas

A kivitelezés látványosan felgyorsult

Elhúzódott a szokásos péntek reggeli egyeztetés a városvezetés és a városközpont rehabilitációjának munkálatait végző kivitelezők között, ami a csütörtöki bejárás után, úgy hírlik viharosra sikeredett. Az eredményekről Babák Mihály polgármester és helyettese, Hodálik Pál számolt be a sajtónak pénteken délelőtt.

Beindult a termálberuházás, fogy az idő, közeledik a tél és még nagy feladatok várnak a kivitelezőkre, mondta Hodálik Pál alpolgármester a tájékoztató elején. Az már biztosnak látszik, hogy a határidőre történő befejezésnek lőttek. Ennek a feltétele az volt, hogy kb. erre az időre lent legyenek a termálvezetékek, de még el sem kezdték a lefektetését. Sáros tél elé nézünk városszerte. A kivitelező ígérete szerint az adventi ünnepeket az addigra rendbe szedett Kossuth téren tarthatjuk.

Mi várható a jövő héten:

-a Vajda Péter utcán forgalom szempontjából semmi lényeges változás nem várható. 21 és 22-én a Kossuth és a Vasút között a kandeláberek cseréje miatt lesznek áramszünetek és ideiglenes útlezárások is várhatók.

-a Kossuth utcán -a termál által nem sújtott területeken- folytatódik a burkolat lerakása

-az ünnep után a Vízmű tömbje és a Zöld ház között a Swietelsky felmarja a középső területet is egészen az alapokig. A Zöld háznál csak az aszfaltot, hogy az üzletek kiszolgálásához valamilyen szinten biztosított maradjon az áruforgalom. A gyógyszertár felőli terület a városközpont-rehab harmadik üteme által lesz érintett, de erre még a közbeszerzés sem lett lebonyolítva. Itt mindkét városvezetőnk kínosan ügyelt arra, hogy a Csalóköz elnevezés véletlenül se csússzon ki a száján.

-a Deákon készül az új burkolat. Az ünnep után a nyugati oldalát -ahogy az korábban is volt- megnyitják újra a forgalom előtt.

-a Polgármesteri Hivatal előtt épül a járda. Csak annak elkészülte után bontják majd az utat. A Városháza a City Grill felől, az oldalkapun közelíthető meg. Az azt követő héten a sarok és a City Grill között bontják fel és az ígéretek szerint rakják le a járda burkolatát.

A kivitelezés látványosan felgyorsult. Egyre több felület lesz használható, ígérték a városvezetők búcsúzóul.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect