in ,

Városközpont-rehab: jön a tél, készülődnek a leállásra

Készül a zenepavilon

Örömhírrel kezdte Hodálik Pál alpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóját: kiírásra került a tanyafejlesztési program, amiben 8,3 millióra pályáztak és nyertek. Pályázatíró cég alkalmazása helyett a hivatal munkatársa, Molnár Gabriella készítette.

Nagy József, a városrehabilitációs munkálatok projektvezetője sorra vette, melyik munkaterületen milyen változás várható ezen a héten.

A Kossuthon a Béke és a Deák között folytatódnak a járdaépítési munkálatok, ill. a csobogók vízellátását szolgáló aknák is elkészülnek. A Kossuth tér a karácsonyi időszakra kész lesz, hogy az adventi vásárnak és a rendezvényeknek legyen helye. Hamarosan kikerülnek a kerékpártárolók is. A tér kb. 90%-os készültségben van. Karácsonyig elkészül a zenepavilon is.

A Kossuth-Deák csomópont továbbra is kritikus hely marad a termál miatt. A Deák nyugati oldalán, ahogy azt a hétvégén is láthattuk, folyamatban van a burkolat lerakása. A téliesítés után a Deákon az eredeti forgalmi rend lesz visszaállítva.

A Kossuth utcán a közvilágítás kiépítése miatt lehetnek fennakadások. A Vajda Kossuth és Szabadság közé eső szakaszán bevárják a termált. A Bolzán és az Ótemplom körül kivágják a beteg és csúnya fákat.

A Vajdán levő majdani szökőkúthoz kialakítják a mérőhelyet.

A Fő tér szintén termálsújtotta övezet. Ott is be kell várni azt a projektet.

A harmadik ütemben tervezett Mitrovszky-kastély környékének felújítása átcsúszik a jövő évre.

Ha már minden késés forrása a termál. Balaton Tamás, a termálprojekt menedzsere elmondta, szeptember 27-én aláírásra került a szerződés. Jelenleg egy módosítás miatt várják a közreműködő hatóság bólintását. A változás abban áll, hogy az eredetileg tervezett kóracél csöveket helyettesíthessék szénacélokkal. Pontosabban eredetileg műanyag csövek voltak tervezve, de azt már nem gyártják Európában csak Amerikában, ezért baj esetén komoly szállítási időkkel kellene számolni.

Ha mindent összeadunk, akkor ebből leghamarabb jövő nyárra lesz ismét város. Addig is figyeljük a tanyaprogramot!

Vélemény, hozzászólás?

A Hunyadi verte a bucsai színész-válogatottat

Szarvasnak meggyűlt a baja a szomszédokkal