in , ,

Emberhátrányban gurított kettőt a Szarvasi FC

Szappanos Kristóf gólja

Lendületesen kezdett mindkét csapat szombaton, amikor a Szarvasi FC az Orosházi Rákóczi Vasas SE-t fogadta. Az ötödik perc környékén két kapura is veszélyes támadást vezettek a hazaiak, ami ha gólt nem is eredményezett, legalább gólszagot fogtak. Nagyon akartak, de inkább kapkodásba fulladtak az akciók.

A 13. perc majdnem meghozta a szerencsénket. Furár Róbert lőtte a bal felsőre a labdát, de a vendégek kapusa éppen ki tudta tolni a labdát, úgy, hogy az felülről érte a kapufát. Három percre rá László Viktor érkezett lendületesen a tizenhatoson belülre, de ki tudták tolni előle. Nyomott a Szarvas, a vendégek alig-alig tudtak átmenni a félpályán, még kapuskirúgásból sem.

Aztán a 20. perc környékén elvették a játékszerünket. Szerencsére sikerült átvészelni ezt a 10 percet. A 30. perc környékén aztán ismét labdába tudtunk érni. Darida Norbert beadásáról Nagy Roland maradt le, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenni a csapatok.

A második félidő elején Janurik Attila adta be a kapu elé nagyon jól a labdát. Cánó És Lós István érkezett. Cánó magassági előnyét kihasználva fejelt a labdába, de talán jobb lett volna, ha Lósnak hagyja. Cánót rendszeresen keresték a társak a labdával, de ez nem a labdalevételek napja volt a szarvasi csatárnál. Ilyenkor néma mikrohisztikkel konstatálta, hogy nem jött össze.

A 54. percben Pákozdi Ferenc vágta fel utolsó emberként a kapu felé törő rákóczist. A bíró kiállította. Emberhátrányban nem egyszer talált már magára a Szarvasi FC, és most is úgy nézett ki, hogy a hazaiakat zavarta a sok ember a pályán.

A 68. percben bizonyították ezt, amikor Furár talált a kapuba, majd a 87-ben Szappanos Kristóf gurította el a labdát a kapus mellett, ami ezúttal befelé pattant.

Külön fejezetet érdemelnének a rövid szarvasi szögletek. Hogy mikor szerettek bele Rétes Pál edző fiai, ki tudja, de az biztos, hogy még egyszer sem sikerült belőle kihozni semmit.

Szarvasi FC – Orosházi Rákóczi Vasas SE 2–0 (0–0)

Kiri Mihály, Szappanos Kristóf, Darida Norbert, Pákozdi Ferenc (55″ piros lap), Kovács Sándor, Furár Róbert, Nagy Roland Márió (Enabulele Stanley Esemuede), László Viktor, Moldván Krisztián (87″ Bogdán Péter), Herkó Ákos (38″ Janurik Attila), Lós István.

Kispad: Rétes Pál edző, Rohony Gábor technikai vezető, Pribelszki Pál gyúró, Klimaj Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium köszönetnyilvánítása

Olasz tészták és borok nyomában a székelyes diákok