Menu
in , ,

Háromezren kapnak egészségkártyát és néggyel többen vigyáznak majd a közbiztonságra

A szarvasi képviselő-testület

Eskütétellel kezdődött a szarvasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülése. Dr. Váriné Domán Gabriellát az ifjúsági és sportbizottság külsős tagjává választották, ő tette le ünnepélyesen az esküt.

Dr. Váriné Domán Gabriella

Az ülésen több mint negyven napirendi pontot és bejelentést tárgyaltak. Döntöttek egyebek mellett arról, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel. A szervezet régiós vezetője, Körmendi Erzsébet részletesen ismertette elképzeléseiket. A megkötendő megállapodás értelmében a város és az egyesület a jövőben még jobban igyekszik összehangolni tevékenységét a szociális feladatok együttes megoldása érdekében.

Körmendi Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiós vezetője

Határoztak arról is, hogy januártól változatlanok maradnak a piaci és vásári díjtételek. Keresik a megoldást arra, hogy a téli időszakban hogyan szüntessék meg a piacon a huzatot, amelyre az árusok és a vevők egyaránt panaszkodnak.

Csatlakozik a város a Dr. Card Önkormányzati Egészségkártya Programhoz. Ennek értelmében első ütemben a szarvasi lakosság csaknem 20 százaléka, 3 ezer ember kaphat olyan egészségkártyát, amely tartalmazza a betegségére és a szedett gyógyszerekre vonatkozó legfontosabb információkat. Ennek a kártyának rosszullétek esetében lehet különös jelentősége, mert életmentő információkat adhat a mentősöknek, illetve a kórháznak. Az első háromezer kártya költségét az önkormányzat fedezi. Azt, hogy kik kerülhetnek be ebbe a körbe, a háziorvosokkal közösen döntik majd el. Később, a vállalkozások, cégek bevonásával többen is hozzájuthatnak az egészségkártyához.

A város közbiztonságának növelése érdekében döntés született arról, hogy a jövőben négy fővel bővül azoknak a köre, akik a rendre vigyáznak. A közmunkások közül választják ki az alkalmas embereket, akiknek az lesz a feladatuk, hogy járják az utcákat, s figyeljék, nem történik-e olyasmi, ami veszélyes lehet a közrendre és a közbiztonságra. Ha ilyet látnak, azonnal jelzik a rendőrségnek.

Határoztak arról, hogy a közterület-használati díjak sem emelkednek jövőre. A testület köszönettel elfogadta az Integrál Építő Zrt. közérdekű felajánlását. Ennek értelmében az Integrál 1,2 millió forintos költséggel sófalat épít a zöldpázsiti óvodában.

Leave a Reply

Exit mobile version