in , ,

Vidáman búcsúzik 2013

Bnkő Géza, az est házigazdája

Tizennegyedik alkalommal várta a szarvasiakat a Kozák Lajos Fúvószenekari Alapítvány Fúvószenekara egy kis vidám óévbúcsúztató zenélésre. A műsort, szakítva a korábbi hagyományokkal, most Benkő Géza vezette. A Cervinus Teátrum művésze vidám konferálásaiban és összekötőiben megjegyezte, az óévbúcsúztató nem évértékelő. Ennek megfelelően a továbbiakban kevés komoly szó hangzott el.

A zenélést a Fúvószenekar kezdte indulókkal, majd a műsor második felében a Rezesbanda lépett a színpadra. Míg a függöny mögött a két zenekar között a váltás megtörtént, előtte a Fúvószenekar két hölgytagja, Zima Edina és Sztrepka Klaudia egy zenésztársuk, Kiss István erre az alkalomra írt “Valódi Szilveszter” című versét mondta el. A hatalmas bajuszba öltözött Rezesbanda előadásában felcsendült Kozák Lajos Tűzoltó dala is. Dr. Zima János tárogatószólójával most kárpótolta azokat a nézőket akik szerették hallgatni az Evanglikus Ótemplom tornyából szóló tárogatószót, majd Major József, aki eddig a dobok mögött ült, fogott szaxofont és vezette a zenekart. Helyét két fúvós zenésztárs vette át.

A Rezesbanda után Szabados-Tóth Gábor, a zenekar vezetője, Kozák Lajos veje megköszönte az ismert és ismeretlen kilétű magánszemélyeknek a támogatásukat, 1% adófelajánlásukat, egyéb adományukat, vagy csak természetben nyújtott segítségüket, valamint Szarvas Város Önkormányzatának, a Cervinus Teátrumnak és a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola segítségét, majd Babák Mihály polgármester köszöntötte a zenekart, ill. a szarvasiakat, és mindnkinek boldog új évet kívánt.

A program végén a két zenekar id. Johann Strauss Radetzky-indulójával zárta a programot.

Vélemény, hozzászólás?

CÉGMUSTRA: A Mezőmag Kft. a hazai fajták elkötelezett híve

Adventi játszóház a szlovák oviban