Connect with us

Koncert

Vidáman búcsúzik 2013

Bnkő Géza, az est házigazdája

Tizennegyedik alkalommal várta a szarvasiakat a Kozák Lajos Fúvószenekari Alapítvány Fúvószenekara egy kis vidám óévbúcsúztató zenélésre. A műsort, szakítva a korábbi hagyományokkal, most Benkő Géza vezette. A Cervinus Teátrum művésze vidám konferálásaiban és összekötőiben megjegyezte, az óévbúcsúztató nem évértékelő. Ennek megfelelően a továbbiakban kevés komoly szó hangzott el.

A zenélést a Fúvószenekar kezdte indulókkal, majd a műsor második felében a Rezesbanda lépett a színpadra. Míg a függöny mögött a két zenekar között a váltás megtörtént, előtte a Fúvószenekar két hölgytagja, Zima Edina és Sztrepka Klaudia egy zenésztársuk, Kiss István erre az alkalomra írt “Valódi Szilveszter” című versét mondta el. A hatalmas bajuszba öltözött Rezesbanda előadásában felcsendült Kozák Lajos Tűzoltó dala is. Dr. Zima János tárogatószólójával most kárpótolta azokat a nézőket akik szerették hallgatni az Evanglikus Ótemplom tornyából szóló tárogatószót, majd Major József, aki eddig a dobok mögött ült, fogott szaxofont és vezette a zenekart. Helyét két fúvós zenésztárs vette át.

A Rezesbanda után Szabados-Tóth Gábor, a zenekar vezetője, Kozák Lajos veje megköszönte az ismert és ismeretlen kilétű magánszemélyeknek a támogatásukat, 1% adófelajánlásukat, egyéb adományukat, vagy csak természetben nyújtott segítségüket, valamint Szarvas Város Önkormányzatának, a Cervinus Teátrumnak és a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola segítségét, majd Babák Mihály polgármester köszöntötte a zenekart, ill. a szarvasiakat, és mindnkinek boldog új évet kívánt.

A program végén a két zenekar id. Johann Strauss Radetzky-indulójával zárta a programot.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2013. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect