Connect with us

Csabacsűd

2014, a változatlanság éve

2013 másnapján minden második fájós fejű ember látja a jövőt. Nincs ez másképp a newjság háza táján sem, a különbség az, hogy itt már három-négy deci bor után is fáj az ember feje és hülyeségek jutnak az eszébe, pl. arról, mi várható az idei esztendőben.

2014 talán kicsit több nyüzsgéssel, de szinte pontosan olyan lesz, mint 2013, azzal a különbséggel, hogy országgyűlési és helyhatósági választások is lesznek. Miután az ellenzéki oldalon nem sikerül senkit előhúzni a kalapból, az országgyűlési választásokon nagy csoda nem fog történni. A térkép ismét narancs lesz, országgyűlési képviselőnket Dankó Bélának fogják hívni.

A newjság hatótávolságán belül sem várható vihar. Csabacsűd a változatlanság példaképe lesz. Reméljük, továbbra is érdemes lesz focimeccsekre járni! Szarvason és Békésszentandráson azért várható némi izgalom.

Szarvason küldöttség megy Babák Mihály polgármesterhez, hogy a legnagyobb tisztelet mellett udvariasan megkérjék, gondolja át a Főállású Nagyapák Egyesületének felkérését, vállalja el a főtitkári posztot, érdemei elismerése mellett vonuljon vissza, élvezze nyugdíjas éveit. Cserébe egy teljes alakos lovasszobrot ajánlanak a Fő téren, ill. azt, hogy az elvonási szakasz idejére berendezik a Mittrovszkyban a Polgármesteri Hivatal első emeletének tökéletes mását. Ha elfogadja, akkor 2014 nyarán megkezdődnek a castingok közmunkások körében, hogy ne legyen törés a hivatali dolgozók külseje miatt. A küldöttség bemutatja neki a leendő polgármester digitálisan előállított vízióját is. Pont úgy néz ki, mint városunk első embere, pont úgy öltözködik, mint George Lazenby, az 1969-es James Bondban, az Őfelsége titkosszolgálatában, és mindent pont úgy is csinál, mint a jelenlegi. A különbség mindössze annyi, hogy nagyon jól tud hallgatni, ill. meg tud hallgatni másokat. Természetesen Babák Mihály nem fogadja el, ami azt jelenti, hogy a következő ciklus minden évében lebetonoznak a városban legalább ötezer négyzetmétert. Talán még a SZÁT irodaház mögötti parkoló is bele fog férni.

A kétpólusú Szentandráson a helyzet egy kicsit bonyolultabb. Ott egyelőre csak szeretnének betonozni. Sinka Imre polgármester eredeti vállalásában egy ciklust vett a vállára. Ha ezt komolyan gondolja, nem reménytelen, hogy le lesz betonozva az az 5000 négyzetméter a Hunyadi utcán.

A newjság megszűnik. Ugyanott garázs eladó.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán) Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán)

Ünnepi szentmise után rövid megemlékezés az államalapítóra

Közösség

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect